h

Nieuws van de afdeling

24 februari 2021

Campagne in Oude IJsselstreek begonnen!

Foto: Maurits Gemmink

Eindelijk mogen we weer op pad. Alle campagnemateriaal is binnen. Kranten, flyers, folders, stickers, posters en lantaarnpaalborden. Afgelopen zaterdag trapten we af in de Ulftse Vogelbuurt.

Lees verder
23 september 2020

SPkrant is binnen!

Foto: Maurits Gemmink

Het is een goede traditie van de SP. Vanaf 2008 maken we onze eigen krant. Begonnen als 'ZO krant' is het een van onze manieren om iedereen kennis te laten maken met de plannen van de SP. De nieuwste SPkrant is net uit en een pallet vol is aangekomen in Ulft.

Lees verder
16 september 2020

SP Oude IJsselstreek gaat verder!

Het opstappen gemeenteraadsfractie is kiezersbedrog, maar SP Oude IJsselstreek gaat verder! Dat is de conclusie van de Algemene Ledenvergadering op maandag 31 augustus in de Dru in Ulft. 20 leden, waarmee het maximum van de vergaderruimte in verband met corona was bereikt, vergaderden over het aangekondigde opstappen van de gemeenteraadsfractie. Sommige leden waren woedend omdat hun vertrouwen door de raadsleden geschonden is. ‘Dit is zetelroof’, vond een van hen. ‘Mensen hebben niet op jullie persoonlijk gestemd, maar op de SP. Deze kiezers laten jullie nu in de steek.’ Met name de mededeling dat de pers al was ingelicht over het weglopen van de raadsleden kwam hard binnen. ‘Jullie stellen ons voor een voldongen feit, zonder overleg met de leden’ was een van de reacties.

Lees verder
6 juni 2020

Samen strijden voor 0% huurverhoging tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis hebben veel Nederlanders een fors verlies van inkomen. Daar is al direct op ingesprongen door compensatieregelingen. Terecht! En onze hurders dan?

Lees verder
3 juni 2020

OUDE-IJSSELSTREEK ZEGT JA TEGEN EEN VOORSTEL VAN SP/D66 DAT BIJ HUURDERS LEIDT TOT MAATWERK, HUURBEVRIEZING EN ZO MOGELIJK HUURVERLAGING

De druk op het kabinet om de huren in verband met de coronacrisis te bevriezen wordt van alle kanten verder verhoogd. De aangenomen motie van het SP Eerste Kamerlid Tiny Kox verzoekt de regering om als noodmaatregel een tijdelijke huurstop mogelijk te maken. Onder de huurders zijn het vooral flexwerkers en ZZP-ers die te maken hebben met inkomensverlies als gevolg van de crisis. Ook de gemeente Oude IJsselstreek doet een beroep op zowel Woningcorporaties als verhuurders in de vrije en particuliere sector om maatwerkoplossingen die kunnen leiden tot huurbevriezing, huurverlaging of een betalingsregeling.
Lees verder

Pagina's

U bent hier