h

Nieuws 2018

12 maart 2018

Campagne #Voorelkaar

Foto: Annemiek Kamphuis

Verkiezingslijst, plannen maken, folderen, plakken, borden hangen, mensen spreken, vragen wat ze van de verkiezingen verwachten, op bezoek bij de moskee Terborg en Ulft, de instellingen, de markten, huiskamerbijeenkomst, debatten. Druk maar erg leuk om met ons team dat voor elkaar te krijgen.

Lees verder
7 maart 2018

Huiskamerbijeenkomst #Voorelkaar

Foto: Maurits Gemmink

Afgelopen week heeft Lilian, de aftrap gegeven voor het organiseren van huiskamerbijeenkomsten. Dit in het kader van spreken met 1 miljoen mensen. In het hele land vinden er bijeenkomsten plaats bij SP leden in de woonkamer. We spreken met elkaar waar de verkiezingen over moeten gaan. De huiskamerbijeenkomst in Oude IJsselstreek vindt plaats op maandag 12 maart bij Annemiek Kamphuis.

Lees verder
4 maart 2018

Op bezoek bij Mimar Sinan Moskee Terborg

Foto: Maurits Gemmink

Vrijdag 09 maart om 13.30 komen een aantal SP leden op bezoek bij de Turkse Mimar Sinan Moskee. SP gaat in gesprek en beantwoorden vragen als die er zijn.

Lees verder
25 februari 2018

De 'elevator pitch'

Foto: Annemiek Kamphuis

Afgelopen maandag 19 februari heeft lijsttrekker Suzan van Sp Oude IJsselstreek de “elevator pitch” voor de camera van regio 8 mogen houden. Alle lijsttrekkers kregen de mogelijkheid om in 30 seconden de standpunten van de partij die ze vertegenwoordigen, weer te geven. Geen minuut maar 30 seconden.

Lees verder
25 februari 2018

nee tegen sleepwet /aftapwet en ja voor democratie

Foto: Annemiek Kamphuis

De vernieuwde wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet, geeft een uitbreiding van de middelen die de diensten AIVD en MIVD mogen inzetten. De grootste veranderingen zijn:

Lees verder
25 februari 2018

Marijnissen trapt op 4 podia tegelijk de verkiezingen af.

Foto: Maurits Gemmink

In Nijmegen, Zwolle, Breda en Haarlem trapte de SP de campagne af. In alle vier de steden verscheen Marijnissen als hologram op het podium: ‘We starten de verandering lokaal. Dáárom zijn wij vanavond op vier plekken tegelijk bijeen. Daarom spraken wij met bijna 1 miljoen mensen, en ik beloof u, de 1 miljoenste halen we voor 21 maart. Omdat we niet alleen geïnteresseerd zijn in de stem van mensen, maar juist ook hun verhaal willen horen. Hun ideeën voor de toekomst. Daarvoor halen we alles uit de kast. We flitsen overal naartoe waar we naartoe kunnen flitsen. We zijn overal waar de mensen zijn: de straten, scholen en bedrijven.’

Lees verder
25 februari 2018

Subsidiebeleid

Zoals U wellicht bekend is hebben we vorig jaar onder voorwaarden ingestemd met het nieuwe subsidiebeleid. Daar ons diverse signalen hadden bereikt dat de nieuwe regeling tot problemen leidde met name bij de muziekverenigingen, gaven we aan dat we moeite hadden met dit punt. De wethouder zei daarop toe dat hij met de verenigingen in gesprek zou gaan en dat hij verwachtte dat ze er wel uit zouden komen. De SP beschouwt alle verenigingen en zeker de muziekverenigingen als het cement van onze samenleving. Daarom hechtten wij zo aan deze toezegging. Daarop stemden wij in ervan uitgaande dat alle betrokken partijen er wel uit zouden komen.

Lees verder
21 februari 2018

Werken zonder loon? Mooi niet!

Foto: SP / SP

In 2015 stuitten Annemiek Kamphuis en Heini Peters van SP Oude IJsselstreek op mensen die zonder loon, vaak jaren achtereen, onder slechte omstandigheden in de hallen van ISWI in Ulft en Dinxperlo werkten als o.a. de inmiddels landelijk bekend geworden bloemenvouwers. Wij zijn er ontzettend trots op dat door onze aandacht hiervoor een einde is gekomen aan dit werken zonder loon. En dat de bloemenvouwers, mede door lang onderhandelen van o.a. onze lijsttrekker Suzan Tuit financieel tegemoet werden gekomen door het voormalige ISWI

Lees verder
15 februari 2018

Gelderse SP lanceert plan vrij reizen

Zondag 18 februari 14.30 uur Statenlid Maurits Gemmink in gesprek met regio 8 over lancering vrij reizen met openbaar vervoer in Gelderland buiten de spits.

Lees verder

U bent hier