h

Nieuws uit 2019

17 december 2019

UITTREDEN GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK UIT LABORIJN

'Uittreden van de gemeente Oude-IJselstreek is onbezonnen, onzorgvuldig, onverantwoord, overhaast, onnodig en roekeloos.'

Lees verder
15 november 2019

THEMA-AVOND DUURZAME LANDBOUW EN KLIMAAT MET SP CORYFEE EN HOOGLERAAR ERIC SMALING

Foto: Wikimedia / Wikipedia

Op dinsdag 19 november a.s. om 20.00 uur vindt in de ‘Beschuitbus’ in de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 te Ulft, een openbare thema-avond ‘duurzame landbouw en klimaat’, georganiseerd door de SP Oude IJsselstreek, plaats. Inloop vanaf 19.30 uur.
Prof. Dr. Eric Smaling is voormalig hoogleraar in duurzame landbouw, klimaat en energievraagstukken in Wageningen. Nu runt hij voor dezelfde universiteit als manager een groot landbouw- en voedselprogramma in Ethiopië. Ook was hij voormalig parlementariër in de Tweede en Eerste Kamer voor de SP en thans fractievoorzitter van de SP in Noord-Holland.

Lees verder
17 oktober 2019

Tijd voor rechtvaardigheid

Foto: SP

Op donderdag 17 oktober vonden de Algemene Beschouwingen m.b.t. de gemeentelijke begroting van Oude IJsselstreek plaats. Hieronder volgt de spreektekst:

Lees verder
8 juli 2019

Tweede Kamerlid Cem Lacin geeft startschot actie GifSpot Gelderse rivieren

Foto: sp / sp

Dagelijks wordt er gif geloosd op de Gelderse rivieren. Elke dag tenminste een. Daarom start de SP aankomende maandag de actie GifSpot. De SP bivakkeert een week lang dag en nacht op de landtong bij Fort Pannerden, waar zij schepen op heterdaad wil betrappen. Ook worden omwonenden van de rivieren opgeroepen om te melden via de op die dag gelanceerde MilieuAlarmlijn van de SP. Tweede Kamerlid Cem Lacin zal de actieweek in Pannerden aftrappen.

Lees verder
16 maart 2019

Particiatiewet blijkt Intimidatiewet

Foto: Heini Peters / Heini Peters

Bijeenkomst SP over misstanden bij Laborijn.

Lees verder
17 februari 2019

START CAMPAGNE PROVINCIALE STATEN VERKIEZINGEN.

Foto: Petra Zimmerman

Zaterdag 16 februari startte SP Oude IJsselstreek de campagne voor de Provinciale Staten op woensdag 20 maart. Heel enthousiast plakten onze nieuwe organisatie - secretaris Tom met de fractie voorzitter Heini de gemeenteborden op de werf. Dit onder toeziend oog van de nieuwbakken voorzitster Petra. Deze verkiezingen zijn belangrijk en het is essentieel om te gaan stemmen als je veranderingen wilt die sociaal zijn! De leden van de Provinciale Staten kiezen de 75 leden van de Eerste Kamer. Hierdoor hebben de stemmers indirect ook invloed op de landelijke politiek.

Lees verder

Pagina's

U bent hier