h

Thuiszorg

De Thuiszorg staat onder grote druk. De Nederlandse regering stoot haar taken af en gooit ze over de schutting van de gemeenten met veel minder budget dan nodig is. De gemeente Oude IJsselstreek bezuinigt per jaar 750.000 euro op de thuiszorg. Slachtoffer zijn de mensen die hulp nodig hebben en de medewerkers die als goedkope Alfa-Hulp het zware werk mogen uitvoeren. De SP voert actie tegen deze bezuinigingen!

3 november 2014

Druk bezochte avond thuishulp in Montferland!

De situatie in Monferland is schrijnend! 220 huishoudens hebben van de gemeente te horen gekregen dat de huishoudelijke hulp via de Wmo per 1 januari 2015 stopt. Hulp die hard nodig is om mensen thuis te kunnen laten wonen. Er is veel onduidelijk omtrent de rechten en plichten die de gemeente heeft. Daarom sloegen SP en Abvakabo de handen ineen en organiseerden een informatie-avond in 's-Heerenberg

Lees verder
6 december 2013

Gemeente, stop met de Alfahulp!

De gemeente Oude IJsselstreek moet stoppen met het massaal inzetten van Alfahulpen voor de huishoudelijke hulp in de thuiszorg. De gemeente bezuinigt door deze inzet € 250.000 per jaar over de rug van de huishoudelijke hulpen. In eerste instantie werkten de alfahulpen via het Alfabureau van de gemeente. Inmiddels  is dit bureau geprivatiseerd, maar daarmee is de situatie is voor de thuishulpen niet veranderd.  De SP staat niet alleen in haar mening dat het inzetten van Alfahulpen een kwalijke zaak is. In het akkoord over de Sensire thuishulpen ondertekenen de Achterhoekse gemeenten en vakbond Abvakabo FNV dat de Alfahulp niet de juiste weg is. Wethouder Finkenflügel voelt waarschijnlijk wel aan dat de gemeente niet helemaal lekker zit met deze bezuiniging. Hij ontloopt al drie maanden een gesprek met de SP hierover.

Lees verder
7 november 2013

Thuishulpen Sensire winnen hun strijd!

Na maanden van acties in de Achterhoek, is er eindelijk een oplossing voor de thuiszorg medewerkers van Sensire. De vaste zorgmedewerkers worden, met behoud van al hun rechten, overgenomen door de nieuwe zorgaanbieders TSN en Zorgkompas. De arbeidsvoorwaarden en contracten voor deze medewerkers zijn hiermee gegarandeerd en de cliënten kunnen hun vaste thuiszorgmedewerker behouden. Na vijf maanden actievoeren een geweldige overwinning voor deze thuishulpen, Abvakabo FNV en de SP!

Lees verder
7 november 2013

De bal ligt nog niet in het doel...

5 november kwamen ongeveer 100 Sensire thuiszorgmedewerkers samen in het Gemeentehuis van Berkelland. Het was de bedoeling dat de actievoerders wethouder Scharenborg (CDA) een bal zouden aanbieden. Ze wilden hem zo een "kans voor open doel"  geven om de banen van 800 Sensire medewerkers te redden. De wethouder kwam niet opdagen maar stuurde de burgemeester Hein Bloemen.

Lees verder
5 november 2013

Sensire - TSN; Het ware verhaal

Er zijn momenteel behoorlijk positieve ontwikkelingen bij de thuiszorgers van Sensire. Het thuiszorgbedrijf TSN Thuiszorg wil de ontslagen medewerksters van Sensire tegen de zelfde salarissen als bij Sensire overnemen. De gemeente Doetinchem heeft hierop al positief gereageerd. De overige gemeenten moeten hier nog een beslissing over nemen.

Lees verder
31 oktober 2013

Oplossing voor Sensire thuishulpen in zicht!

Groot nieuws voor de actievoerende thuishulpen van Sensire: Zorgaanbieder TSN wil de 800 ex-Sensire werknemers overnemen met behoud van arbeidsvoorwaarden. Daarmee is de eis waarvoor de ontslagen thuishulpen, met hulp van de SP en Abvakabo, actievoerden ingewilligd! Het plan van TSN ligt ter beoordeling bij de Achterhoekse gemeenten. De doorbraak in de patstelling tussen thuishulpen, Sensire en de gemeenten komt één week nadat onafhankelijk waarnemer Hans Borstlap aan het werk ging.

Lees verder
21 oktober 2013

Rondje om de kerk voor behoud banen Sensire

Zaterdag 19 oktober liepen thuiszorgmedewerkers, Tweede Kamerleden, bestuurders van de bond en vele betrokken SP ‘ers uit verschillende afdelingen van de Achterhoek  onder begeleiding van een steelband een rondje om de kerk in Varsseveld voor fatsoenlijk loon van 1100 medewerkers. Om 13.00 uur begon de tocht bij het hoofdkantoor van Sensire om daar ook weer te eindigen.

Lees verder
21 oktober 2013

Sensire acties: 'Hoe het begon'

Zaterdag 19 oktober was Emile Roemer op de manifestatie voor de zorg in Varsseveld. Een protestactie voor het behoud van 1100 huishoudelijke hulpbanen in de thuiszorg. De grote acties rondom het massa-ontslag bij Sensire begonnen dinsdag 30 juli met het bezetten van het hoofdkantoor van Sensire. Van 'hoe het begon' hebben we een film gemaakt.

Lees verder
20 oktober 2013

ALFAHULP IS GEEN PASSEND ARBEID

Donderdag 17 oktober heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn reconstructie van het massaontslag van de thuiszorgmedewerkers van Sensire naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze reconstructie geeft minister Asscher aan dat het UWV ook met alle nieuwe informatie tot hetzelfde besluit zou zijn gekomen: de vergunning voor het massaontslag is terecht verleend. Voor een minister die het aanpakken van schijnconstructies als speerpunt heeft, een teleurstellende conclusie.

Lees verder
18 oktober 2013

Zaterdag 19 oktober: STRIJD VOOR ZORG in Varsseveld

Zaterdag 19 oktober vindt in Varsseveld de demonstratie en manifestatie 'STRIJD VOOR ZORG' plaats. Zorgorganisatie Sensire heeft 1100 thuiszorgmedewerkers ontslagen; zijn hebben vanaf 1 januari geen werk meer. Dit is schandalig want het geld en werk blijven in 2014. Vanuit de landelijke overheid wordt er in 2014 nog geen cent bezuinigd op de thuiszorg en dit massa ontslag is dus onnodig en onacceptabel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier