h

Nieuws van de afdeling

2 mei 2018

Dag van de arbeid .#1mei.

Foto: Peter de Vos

Op 1 mei 1890 werd de eerste internationale Dag van de Arbeid gevierd met grote demonstraties voor de achturige werkdag in verschillende landen. Op het congres van de Tweede Internationale van 1891 werd besloten om van de Dag van de Arbeid een jaarlijkse traditie te maken. In veel landen is 1 mei een doorbetaalde vrije dag. In Nederland geldt dit in het algemeen niet voor arbeiders. Op deze dag vieren we de strijd om betere arbeidsomstandigheden, van de hoop op een rechtvaardige samenleving.

Lees verder
2 mei 2018

Op straat in Silvolde

Foto: Maurits Gemmink

Zaterdag 28 april trok SP Oude IJsselstreek de jas aan om de straat op te gaan. Elke eerste zaterdag van de maand bezoeken wij een wijk in onze gemeente Oude IJsselstreek. Graag willen wij weten wat er leeft onder de inwoners en het beste om daar achter te komen is het door het te vragen.

Lees verder
2 mei 2018

3miljoen, niet doen!

Foto: Sp

Een schoonmaker van ING moet 120 jaar werken om één jaarsalaris van 3 miljoen van de ING-bestuurder te verdienen. Dat is vanaf nu tot het jaar 2138. Het was één van de verhalen die maandag 23 april in Amsterdam op onze alternatieve aandeelhoudersvergadering van ING werd verteld.

Lees verder
1 mei 2018

Nooit weer

Foto: Annemiek Kamphuis

Voor Vrijheid is Moed nodig.

Lees verder
12 april 2018

Stand van zaken formatie

Foto: Annemiek Kamphuis / Annemiek Kamphuis
4 april 2018

Alfamedewerkers gedwongen aan de slag als ZZP'ers

Foto: Annemiek Kamphuis

<iframe src="https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/514797/?no_cache=1" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier