h

Nieuws uit 2011

28 december 2011

EINDELIJK GELUKT - 4291 HANDTEKENINGEN AANGEBODEN

Het was nog best wel spannend, dinsdagmiddag na de Kerst bij het gemeentehuis in Gendringen. Om 2 uur zou de SP met een groot gevolg van volwassenen en kinderen dan eindelijk de doos met handtekeningen aanbieden aan wethouder Van Balveren. En het was natuurlijk best spannend of de wethouder deze keer wel zou komen opdagen.


Lees verder
24 december 2011

Armoede bestaat niet in Nederland...

Dit zijn de woorden van de minister president, de meneer die zich bezighoudt met de coördinatie van het algemeen regeringsbeleid.


Lees verder
24 december 2011

Bellenblazen

Weer een raadsvergadering in de DRU. Nog steeds geen recht van inspraak voor de SP. Democratie en burgerparticipatie in Oude IJsselstreek?? Dan maar op een andere manier laten zien wat de burgers te wachten staat. Deze keer een stil signaal: bellenblazen. Kinderspel zult u denken, maar hiermee werd getoond, dat alle zeepbellen een keer knappen. Dat zal ook gebeuren met de zeepbel, die het gemeentebestuur heeft geblazen in de tijd sinds de gemeentefusie. Een aantal bezoekers wilde graag een paar bellen mee te balzen. Op de uitleg aan de verbaasde raadsbezoekers werd met veel sympathie gereageerd. Vragen? Nee, het signaal was voor de bezoekers duidelijk.


Lees verder
20 december 2011

De winnaar van 2011!

De SP mag zich een van de winnaars van 2011 noemen. Emile Roemer is volgens het volk de politicus van het jaar. Volgens Maurice de Hond maakt de SP met maar liefst 8 zetels de grootste groei door in zijn peiling en TIME MAGAZINE roept 'de demonstrant' uit tot de persoon van het jaar. De SP Oude IJsselstreek weet wat demonstreren is! Wij zijn een van de weinige bewegingen in onze gemeente die gebruik maken van het demonstratierecht. Een mooi jaar dus voor ons, of...


Lees verder
17 december 2011

Column: "Syntaclaus is coming to Train"

Uit mijn vorige column bleek dat Syntus wel leuke acties kan bedenken maar die net het doel missen. Waar vorige keer een sneldichter voor Sinterklaas werd ingezet, deelt Syntus nu Kerstcadeau's uit aan de reizigers ter compensatie van de vertragingen.


Lees verder
17 december 2011

Vijf voor Artikel twaalf gemeente!

Dat is de leus waarmee de SP Oude IJsselstreek vanaf haar oprichting aandacht vraagt voor het financiële wanbeleid van het college van B&W van onze gemeente. We hebben met NUON-miljoentjes en droog brood gestaan, zakjes zwart zaad uitgedeeld en Occupy Ulft ingericht. Iedere keer werd er om gelachen, of keek men een beetje meewarig naar die gekke SP'ers. Nu, een half jaartje later mochten de heren fractievoorzitters als kleine jongens op het matje komen bij gedeputeerde Markink. Of de gemeente Oude IJsselstreek een jaar onder preventief toezicht wordt geplaatst horen we 20 december. Het is hoe dan ook een flinke kras op het blazoen van de gemeente en het college van B&W.


Lees verder

Pagina's

U bent hier