h

Nieuws uit 2013

30 december 2013

Een gezond, gelukkig, sociaal en strijdbaar 2014!

SP Oude IJsselstreek wenst iedereen een gezond, gelukkig, sociaal en strijdbaar 2014. Met iedereen bedoelen we echt iedereen: jong en oud, sterk of zwak, klein en groot, arm en rijk.

Lees verder
8 december 2013

Opleiding volbracht!

Met een grootse finaledag in theater Diligentia, in Den Haag, werd de tiende groep van 30 opleiding afgesloten. De twaalf overgebleven cursisten hielden een speech voor de volle zaal over een controversieel onderwerp binnen de SP. Maurits Gemmink, voorzitter van de SP Oude IJsselstreek, was een van hen. Een gloedvol betoog over het belang van het opfrissen van de communicatie van de SP kreeg hij het applaus en de bloemen. Twee jaar opleiding, onder leiding van Renske Leijten en Vincent Mulder, zijn volbracht!

Lees verder
6 december 2013

Gemeente, stop met de Alfahulp!

De gemeente Oude IJsselstreek moet stoppen met het massaal inzetten van Alfahulpen voor de huishoudelijke hulp in de thuiszorg. De gemeente bezuinigt door deze inzet € 250.000 per jaar over de rug van de huishoudelijke hulpen. In eerste instantie werkten de alfahulpen via het Alfabureau van de gemeente. Inmiddels  is dit bureau geprivatiseerd, maar daarmee is de situatie is voor de thuishulpen niet veranderd.  De SP staat niet alleen in haar mening dat het inzetten van Alfahulpen een kwalijke zaak is. In het akkoord over de Sensire thuishulpen ondertekenen de Achterhoekse gemeenten en vakbond Abvakabo FNV dat de Alfahulp niet de juiste weg is. Wethouder Finkenflügel voelt waarschijnlijk wel aan dat de gemeente niet helemaal lekker zit met deze bezuiniging. Hij ontloopt al drie maanden een gesprek met de SP hierover.

Lees verder
5 december 2013

Jelle Berens onze lijsttrekker!

Jelle Berens uit Varsseveld is de lijsttrekker van de SP Oude IJsselstreek bij de gemeenteraads verkiezingen van 19 maart 2014. De ledenvergadering van 4 december heeft de lijst met 20 kandidaten aangemomen. Ook het verkiezingsprogramma 'Sociale Wederopbouw' is door de leden aangenomen.

Lees verder
1 december 2013

10.000 mensen in actie voor banen en koopkracht

De manifestatie van de FNV voor meer koopkracht en echte banen bracht zaterdag in Utrecht ruim 10.000 mensen op de been. Schoonmakers, zorgwerkers, vrachtwagenchauffeurs, horecamensen, leerkrachten, en tientallen andere beroepsgroepen waren aanwezig om het begin van de campagne in te luiden. SP-Kamerleden Paul Ulenbelt, Sadet Karabulut, Nine Kooiman, Arnold Merkies, Jasper van Dijk en SP-leider Emile Roemer sloten zich bij de actie aan.

Lees verder
23 november 2013

Medewerkers Sensire vieren feest

Omdat succes ook gevierd mag worden heeft Abvakabo FNV vrijdagavond 22 november een feest georganiseerd in de Radstake in Varsseveld. Het werd een geweldige avond waar vrijwel iedereen die op een of andere manier bijgedragen had aan het succes van de medewerkers van Sensire aanwezig was.

Lees verder

Pagina's

U bent hier