h

Afdeling

Welkom bij de SP afdeling Oude IJsselstreek. Een jonge afdeling - actief sinds 2010, afdeling sinds 2011 - van de Socialistische Partij. In de jaren die de SP in Oude IJsselstreek actief is hebben we actie gevoerd voor het behoud van de zwembaden, de thuiszorg en werk bij de sociale werkplaatsen. We hebben onderzoek gedaan in de Ulftse Vogelbuurt naar de herstructurering van de wijk en handtekeningen opgehaald voor het verdubbelen van de spoorlijn tussen Arnhem en Winterswijk.

Dit doen we met ruim 200 leden. Voor de SP vind politiek plaats op straat, in uw dorp of wijk. Wij vertrouwen niet blind op dure rapporten van ambtenaren of onderzoeksbureau's. Wij praten met de mensen waar het over gaat en doen zelf onderzoek als dat nodig is. Politiek gaat over mensen, hoe ze wonen, werken, naar school gaan, zelfstandig kunnen wonen en functioneren.

De afdeling SP Oude IJsselstreek bestaat uit de SP leden uit de gemeenten Aalten, Montferland en Oude IJsselstreek. In de gemeente Aalten en Montferland zijn de leden actief in een werkgroep. Het is de bedoeling dat de leden uit deze gemeenten in de toekomst zelfstandige SP afdelingen vormen.

Maart 2014 nam de SP voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oude IJsselstreek. Na een succesvolle campagne kwam de SP met drie fractieleden, als derde partij, in de gemeenteraad. Met deze fractie in de gemeenteraad kunnen we nog beter opkomen voor de belangen van de SP stemmers in de gemeente. Via actie en in de gemeenteraad. Heeft u een vraag aan de SP Oude IJsselstreek dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch. De gegevens hiervoor staan op de contactpagina. Of u kunt ons aanspreken op straat, bij de SP kraam of in uw buurt.

U bent hier