h

Blog

2 juli 2016

Tenenkrommend debat over keukentafelgesprekken

"Platte partijpolitiek," "SP en PvdA veroorzaken onrust," "Feitenvrije politiek". Zomaar wat kreten die SP en PvdA over zich heen gegooid kregen door de coalitiepartijen VVD en Lokaal Belang. Dat een offerteuitvraag met daarin een bonus verwerkt, onderdeel van onderhandelingen tussen gemeente en opdrachtnemers voor keukentafelgesprekken was, werd gebagatelliseerd of zelfs ontkend. Terwijl de wethouder zelf, kort daarvoor, zijn excuses daarvoor had gemaakt. 

Lees verder
24 juni 2016

Zijn de ZZP'ers een gevaar voor onze samenleving?

De dagloners van de 21 ste eeuw!

Ondanks alle jubelverhalen over het vrije ondernemerschap kunnen veel zzp'ers amper rondkomen. En hollen ze onze samenleving uit.

In Nederland is er een explosieve groei van zzp'ers. De schaamteloosheid waarmee sommige

Lees verder
22 januari 2016

Waarom groene energie?

Waarom groene energie?

Lees verder
22 september 2015

Gelukszoekers

Foto: Wikimedia / Wikimedia

Vluchtelingenkamp in Turkije.

Lees verder
17 augustus 2015

Niet in elkaars vaarwater zitten

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK

In het gemeentehuis in Gendringen worden vergunningen afgegeven o.a. voor evenementen. Daarbij is de stelregel, dat er binnen de gemeente geen grotere evenementen op één dag of in dezelfde periode worden gehouden. Dat is vooral bedoeld opdat deze happenings elkaar, wat belangstelling betreft, niet in de wielen zullen rijden.

Lees verder
17 augustus 2015

DE KWAKSMÖLLE

Er wordt op TV veel reclame gemaakt voor Gelderse streken. En daarbij wordt gedoeld op de mooie regio’s in onze provincie en de vele attracties.

Lees verder
13 augustus 2015

Meten met twee maten?

Zoals u inmiddels weet heeft de sociale dienst (ISWI) spijt van ‘dwangarbeid’. Een klokkenluider, bijstandsgerechtigde werkzaam in een hal om bloemen te vouwen, was naar de krant gestapt om zijn verhaal te vertellen. Jarenlang gedwongen om zonder loon te werken in de hal met de dreiging gekort te worden op zijn uitkering als hij niet doet wat ze van hem verlangden. Als reactie gaf Oude IJsselstreek aan dat het nooit deze mensen jarenlang had moeten dwingen bloemen te vouwen en enveloppen te plakken. De ‘intentie’ was goed geweest.

Lees verder
16 juli 2015

Dwangarbeid in Gemeente Oude IJsselstreek en Aalten!

Sociale dienst heeft spijt van “dwangarbeid”,

Lees verder
30 mei 2015

Bloemenvouwen

De laatste weken is er nogal wat belangstelling voor het zogenaamde "bloemenvouwen". In regionale en landelijke dagbladen verschijnen regelmatig artikelen over de leerwerkplaatsen van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voor Werk en Inkomen, kortweg ISWI.

Lees verder
13 juni 2014

Terugblik op vier weken raadslidmaatschap

Op 15 mei legde ik de gelofte af in een overvolle raadszaal van de gemeente Oude IJsselstreek. En werd ik geïnstalleerd als raadslid en fractievoorzitter van SP Oude IJsselstreek. Mijn politieke maatje, Jelle Berens, werd wethouder. De kortst zittende uit de Nederlandse geschiedenis, zo
bleek twee dagen later. In die paar dagen is er veel gebeurd. Jelle begaat vlak ervoor een, zoals hij het zelf ook noemt, oerstomme fout. Waarvan hij heel veel spijt heeft. Het kost hem zijn functie als
wethouder.

Lees verder

Pagina's

U bent hier