h

DE KWAKSMÖLLE

17 augustus 2015

DE KWAKSMÖLLE

Er wordt op TV veel reclame gemaakt voor Gelderse streken. En daarbij wordt gedoeld op de mooie regio’s in onze provincie en de vele attracties.

Maar er zijn ook andere streken. Streken, die worden geleverd door een gemeentebestuur aan de bevolking. In dit kader is nu De Kwaksmölle aan de beurt. Meursstedeke, een gemeentelijk monument (voor de sloop), is al naar zijn grootje geholpen in een tot nu toe vruchteloze poging de kale grond duur te verkopen. De zwembaden waren vanwege de grote investeringen en verkwistingen aan DRU en onverantwoorde grondaankopen al hopeloos verwaarloosd en nu is bedacht, dat De Kwak ook nog wel opgedoekt kan worden. Er is immers genoeg ruimte o.a. in het Borchuus, dat net als de DRU snakt naar een sluitende begroting, en waarvoor de concurrentie zo veel mogelijk moet worden weggenomen.

De Kwaksmölle is een laagdrempelige ontmoetingsruimte met relatief lage onderhoudskosten. Erg geschikt voor groepen met een beperkt bestedingsbudget, die niet direct op zoek zijn naar en ruimte in een horecagelegenheid. Overigens niets ten nadele van de Horeca. Echter wanneer je als eigenaar, hier dus gemeente Oude IJsselstreek onderhoud jarenlang verwaarloost, moet je niet gek opkijken als er niemand de hoofdprijs voor over heeft. Bovendien heeft de gemeente naar de burgers toe wel de verplichting om monumenten in stand te houden en de burgers te dienen naar de wens van de burgers. En niet vanuit de ivoren toren wel even te bepalen wat goed is voor de onderdanen. Een verkiezingsmandaat is geen vrijbrief. En het verbaast vriend en vijand, of misschien juist ook niet, dat een demissionaire wethouder, uit Varsseveld n.b. het voortouw neemt om De Kwaksmölle te elimineren als de gemeente niet de gevraagde € 70.000 vangt om andere gaten mee te stoppen. “Geen verkoop, dan sluiting” is de gemeentestelling. Door leegstand zal het pand snel verder verpauperen en blijft er niets van over en vangt de gemeente ook helemaal niets. Een nieuw gat in de begroting dreigt. Knap het geheel eerst eens op tot een verkoopbaar pand, of laat een stuk van de prijs vallen, zodat eventuele kopers dat achterstallige onderhoud en die verwaarlozing zelf ter hand kunnen nemen. Mij lijkt een half ei nog steeds beter dan een lege dop.

KMOSTFFKWIET.

Gerard Hubers

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier