h

Nieuws uit 2012

13 december 2012

Jaarbeurs puilt uit tijdens actie strijd voor thuiszorgmedewerkers.

Maar liefst 700 thuiszorgmedewerkers en medewerkers van andere zorgvormen hebben gehoor gegeven aan de oproep om naar de Jaarbeurs in Utrecht te komen. De komende tijd versterken thuiszorgmedewerkers hun strijd voor goede thuiszorg. Steeds meer vrouwen verenigen zich in Wij zijn de Thuiszorg-actiegroepen.

Lees verder
9 december 2012

Wie zijn de thuiszorgmedewerkers? Wij…..

Donderdag 22 november togen wij naar een raadsrotonde in de Dru om te horen welke kritische vragen er over de plannen van de Oude IJsselstreek over de toekomst van de zorg zou worden gesteld aan het college van de Oude IJsselstreek. Wij, de thuiszorgmedewerksters van Montferland en enkele SP-leden.

Lees verder
9 december 2012

Honderd schoentjes voor het gemeentehuis

Dinsdag 4 december heeft de SP Oude IJsselstreek met ongeveer honderd schoentjes de aandacht gevestigd op armoede in onze gemeente. 9,4%* van de gezinnen leeft op het bestaansminimum, volgens CBS cijfers uit 2009. Drie jaar later zal dat cijfer niet lager zijn geworden. Kinderen van deze gezinnen groeien op in sociale armoede. Voor hen zal er dit jaar geen cadeautje zijn met Sinterklaas… Vandaar de oproep aan de gemeente armoedebeleid de hoogste prioriteit te geven.


Lees verder
9 december 2012

Gerard Hubers ontvangt ‘Orde van de Rijpe Tomaat’.

Gerard Hubers, de ‘Nestor van onze SP afdeling’, heeft de edele leeftijd van 65 jaar bereikt. Onze eminence grise uit Varsseveld stond aan de wieg van de SP Oude IJsselstreek en is nog steeds van groot belang voor de afdeling. Gerard is namelijk, naast penningmeester, het oliemannetje van onze club. Hij weet wat wie wie is en waar we even aandacht aan moeten besteden. Vandaar dat hij is verheven tot de ‘Orde van de Rijpe Tomaat’.


Lees verder
10 november 2012

Eerste stap is gezet………….

Als donderslag bij heldere hemel heeft de gemeente ineens besloten om te stoppen met het eigen alfabureau. Waarschijnlijk werd het hun te heet onder de voeten door alle kritische vragen die de SP heeft gesteld en acties met de thuiszorgmedewerkers ondersteund door Abva Kabo en SP.

Lees verder
10 november 2012

HULP JA! ALFA NEE!

Dat is de leus die op de posters staan tegen de grove bezuinigingen op de huishoudelijke hulpen. Met deze leus wordt actie gevoerd in de Achterhoek.

Lees verder

Pagina's

U bent hier