h

Nieuws uit 2014

30 december 2014

SP lanceert plan en filmpje “Gelderland Sport mee”

Lees verder
28 december 2014

Help mee, doneer een vaatdoek voor de huishoudelijke hulp in Montferland

Foto: Maurits Gemmink / eigen foto

Veel mensen krijgen in het nieuwe jaar geen huishoudelijke hulp meer. Verwacht wordt voortaan zichzelf te redden of bij de kinderen of de buren vragen om hulp.Minister Schippers (van volksgezondheid) heeft als tip meegegeven elke dag een schoon vaatdoekje te gebruiken. Gemeente Montferland willen we een hart onder de riem steken door op 7 januari zoveel mogelijk vaatdoekjes aan te bieden. Deze kunnen dan worden verstrekt aan de mensen die geen hulp meer mogen krijgen.

Lees verder
19 december 2014

Onzeker het nieuwe jaar 2015 tegemoet

Foto: Annemiek Kamphuis

De situatie voor mensen die hulp nodig hebben in Montferland is nog steeds schrijnend! 220 huishoudens hebben van de gemeente te horen gekregen dat de huishoudelijke hulp via de Wmo per 1 januari 2015 stopt. Hulp die hard nodig is om mensen thuis te kunnen laten wonen. Er is nog steeds veel onduidelijk over de rechten en plichten die de gemeente heeft.

Lees verder
18 december 2014

De zorg op de drempel

Foto: Heini Peters

Sla een willekeurige krant open en je leest iets over de veranderingen in de zorg. Niet zo vreemd, want veel zorgtaken die nu nog onder de verantwoording van Rijk en provincie vallen, vallen vanaf 1 januari onder de verantwoording van de Nederlandse gemeenten. Zo ook in Oude IJsselstreek.

Lees verder
27 november 2014

De straat op in Varsseveld.

Zaterdag 22 november bezochten enkele SP'ers Varsseveld. Het doel was geluiden uit de inwoners van Varsseveld te horen. Hier volgt een verslagje:

Lees verder
18 november 2014

SP biedt Alliander ‘Geldstroommeter’ aan om beloningen boven de Balkenendenorm op te sporen

De heeft SP maandag 17 november geprotesteerd tegen het overschrijden van de WNT (Balkenende)-norm door Liander. Achttien managers bij Alliander-dochter Liander overschrijden deze norm ruim. De heeft  in Apeldoorn aan Alliander-topman Peter Molengraaf  een ‘geldstroommeter’ aangeboden om te hoge salarissen op te sporen en snel te verlagen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier