h

Nieuws uit 2016

28 december 2016

Doe mee met de campagne Tweede Kamerverkiezingen 2017

Foto: Annemiek Kamphuis

Voor veel mensen mag 2016 snel afgelopen zijn. Een jaar vol wereldwijde rampen, aanslagen, verharding van het debat. En vaak ook een zwaar jaar waarin, volgens de cijfers, de economie weer aantrekt, maar de ‘gewone’ vrouw/man daar niets van heeft gemerkt. Laten we hopen dat in 2017 de omslag naar een socialere wereld, waarin de rijkdom eerlijker verdeeld wordt, plaats vindt. Om te beginnen met de verkiezingen in Nederland!

Lees verder
17 december 2016

Prettige Feestdagen

Foto: Heini Peters / eigen

Langs deze weg wensen bestuur en fractie van SP Oude IJsselstreek iedereen Prettige Feestdagen en een gezond, succesvol en ZORGZAAM 2017 

Lees verder
29 november 2016

SP wil geen uitgeklede zomerdiensten meer.

SP-Statenlid Maurits Gemmink wil af van de uitgeklede zomerdienstregeling zoals die afgelopen zomer gold voor de bussen in de regio Arnhem-Nijmegen. Daarover wil hij in debat tijdens de Statencommissie van woensdag 30 november. Gezien de grote hoeveelheid klachten van reizigers vindt de SP het experiment ‘hoogzomerdienstregeling 2016’ mislukt en stelt ze voor om Breng geen toestemming te geven voor een hoogzomerdienstregeling in 2017.

Lees verder
29 november 2016

Een historische dag.

Foto: Annemiek Kamphuis

Zaterdag 26 november 2016 wordt een historische dag. Dit is de dag dat een beweging is gestart: Nationaal Zorgfonds.

Lees verder
15 november 2016

TTIP( deel 4): Trump en klimaat

Foto: Metro / Google

Na de ondertekening van het CETA-verdrag, leek de weg vrijgemaakt te zijn voor TTIP. In drie eerdere artikelen, hebben we laten zien wat de gevolgen zijn van handelsverdragen met landen, die het niet zo nauw nemen met de gezondheid van mens en dier. Allereerst hebben we de gevolgen van TTIP/CETA voor agrarische bedrijven belicht. Vervolgens zijn we gaan kijken naar de hedendaagse Amerikaanse voedingsindustrie en dan met name de rol die fastfoodketens spelen in het aanbieden van goedkoop en kwalitatief laagwaardig voedsel voor opgroeiende kinderen. In het derde nieuwsbericht zijn we gaan kijken wat de rol van TTIP is op de werkgelegenheid en hoogte van lonen in Europa. Intussen er een nieuwe president gekozen in Amerika en dit heeft zowel positieve als negatieve gevolgen voor TTIP en Europa.

Lees verder
13 november 2016

Een minuut voor menselijke zorg!

Foto: meneer van Halteren

"De CAO vind ik een bodemloos akkoord. Een sigaar uit eigen doos en wij thuishulpen zijn hierdoor alweer het kind van de rekening. We hebben niets met ORT te maken, maar mogen wel 3 dagen inleveren. Een fatsoenlijke loonsverhoging is er ook niet. Een deal gesloten zonder de FNV en weer in het voordeel van de werkgevers! We willen een fatsoenlijke CAO en geen sigaar uit eigen doos", zegt strijdster Jose van Halteren die ook van de partij was.  Een van de dames die al jaren knokt voor goede zorg voor ouderen en behoud van banen in de zorg. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier