h

#Voorelkaar.

29 januari 2018

#Voorelkaar.

Foto: Annemiek Kamphuis

Zaterdag 27 januari 2018 was het Super Zaterdag. Samen met duizenden mensen gaat de SP de strijd aan voor goede zorg zonder marktwerking in de gemeente, voor huizen zonder schimmel, voor behoud van natuur. Voor elkaar!

Petra, Annemarie, Suzan, Jan en Annemiek vertegenwoordigden SP Oude IJsselstreek. We waren te vinden in Silvolde. Vele leuke gesprekken gehad. Van te hard rijden tot beschadigen van auto’s door het vuilnisophaalbedrijf omdat het straatje te smal is. Een ding kwam duidelijk naar voren. En dat is het voornemen van het nieuw aan te leggen fietspad dat door een natuurgebied loopt.

Foto: Annemiek Kamphuis

Het Almende college bouwt een nieuwe VMBO-school in Silvolde, pal naast het huidige Isala. Het is niet alleen bedoeld om de verouderde gebouwen Wesenthorst en Bluemers te vervangen, maar concentratie bij het Isala is ook bedoeld om de leerlingendaling op te vangen.

Het voornemen is om een fietspad aan te leggen door het groen. Hierover zijn de meningen verdeeld. Of inwoners waren voor en gaan voor veiligheid van de kinderen ten koste van de natuur of mensen zijn tegen en willen de natuur intact laten. Ze gaan voor een alternatieve route. In het betreffende natuurgebied is onder andere een kraamkamer van reeën. Tennet heeft daar al een gigantisch netwerk bovengronds aangelegd. Dadelijk hebben we wel fietspaden, scholen maar geen natuur meer. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Het is een mooie zaterdag geweest met inspirerende gesprekken. Leuk en nuttig om met inwoners in contact te blijven. Zo weten we wat er echt speelt.

 

Reactie toevoegen

U bent hier