h

Protestmars werknemers Instromet.

18 mei 2017

Protestmars werknemers Instromet.

Foto: Maurits Gemmink

Alle medewerkers liepen dinsdag de 16e een mars voor fatsoenlijk Sociaal plan, voor fatsoenlijke ontslagvergoeding en voor een toekomst voor de overblijvers! De protestmars startte op de DRU en gemeentehuis was het doel. Omdat het college van B&W de werknemers niet wilde ontvangen, is een uitnodiging naar de Raad gestuurd. Jan verwelkomde de Instrometmedewerkers namens de SP.  Er werd gezongen, grappen gemaakt. De sfeer was uitstekend.

Foto: Maurits Gemmink

Acties zijn er al geweest om dit onder de aandacht te brengen. Gehaktballen serveren tijdens lunch pauze, spandoeken maken en een staking, nu de mars.

Foto: Maurits Gemmink

Geen van de afspraken die in 2012 gedaan zijn tot behoud van de werkgelegenheid zijn nagekomen. Reparaties zijn niet gekomen, maar werden lokaal gerepareerd. Ontwikkeling in Silvolde werd stopgezet en elders gedaan. Personeel dat ontslag nam, werd niet vervangen. Geen verjonging van het team.

Foto: Maurits Gemmink

Alles wijst erop dat de hele reorganisatie een vooropgezet plan is geweest dat al in 2012, zo niet daarvoor al in gang is gezet om de specialistische kennis te vergaren en vervolgens de vestigingen te sluiten. De kennis vertrekt naar het buitenland.

Naast Atag, Dru en Etna verdwijnt weer een bedrijf wat hoogwaardige kwaliteitsprodukten maakt.  De sluiting van Elster – Instromet is ook van invloed op 22 toeleveranciers. Scholen hebben geen stageplek meer. Leegstand van bedrijfsgebouwen.

Foto: Maurits Gemmink

Het bedrijf is niet meer te redden, maar gaan voor beter sociaal plan, een toekomst voor de overblijvers, aandacht voor het verdwijnen van bedrijven met specialistische kennis is noodzakelijk. SP deelt de zorgen van de werknemers. Wat doet gemeente Oude IJsselstreek om werk te behouden.

Foto: Maurits Gemmink

Reactie toevoegen

U bent hier