h

Huishoudelijk hulp tot eind december 2017 !

12 september 2016

Huishoudelijk hulp tot eind december 2017 !

Foto: Annemiek Kamphuis

De SP Oude IJsselstreek kan een groot succes noteren in het drama rondom de ‘keukentafelgesprekken’. De mensen die nu huishoudelijke hulp ontvangen hebben een brief ontvangen van de gemeente. ‘Het aantal uren huishoudelijke hulp blijft tot eind 2017 hetzelfde als dat het nu is.’ En dat terwijl bij de herindicatie werd aangestuurd op een vermindering van het aantal uren.

SP en PvdA hebben aangetoond dat bij de keukentafelgesprekken een flinke bezuiniging inzet was. ‘Mensen kregen te horen dat de gemeente moet bezuinigen en dat daarom het aantal uren teruggebracht moet worden. Als dat de basis is van een keukentafelgesprek dan wordt er niet objectief gekeken hoeveel hulp mensen nodig hebben. Toen bleek dat de gemeente over de bezuiniging ook nog prestatie afspraken had gemaakt met het bureau Treve dat de gesprekken voerde, werd het tijd de wethouder flink aan te pakken. Een gemeente mag geen bonus geven aan een bureau dat neutraal gesprekken moet voeren.’ Het gevolg is dat wethouder Kuster zijn verontschuldigingen heeft aangeboden aan de raad en dat de huishoudelijke hulp tot eind 2017 gegarandeerd is.

Daarmee is voor de wethouder de kous niet af. Hij heeft nu een flink gat in z’n begroting en er volgt een raadsonderzoek naar de gang van zaken rondom de aanbesteding van de keukentafelgesprekken.

Wordt vervolgd!

 

Reactie toevoegen

U bent hier