h

Trots op onze afdeling Oude IJsselstreek

29 augustus 2016

Trots op onze afdeling Oude IJsselstreek

Foto: Peter de Vos

Momenteel willen meer dan 109.000 mensen een Nationaal Zorgfonds! Het aantal groeit flink. Een geweldig resultaat. Vakbonden, specialisten, huisartsen en psychologen ondersteunen het fonds.

Afgelopen zaterdag 27 augustus zijn we met een aantal mensen van de afdeling Oude IJsselstreek en Peter de Vos, fractievoorzitter SP Gelderland, op pad geweest in enkele wijken van Ulft om te peilen wat de mensen vinden van het Nationaal Zorgfonds.

Foto: Peter de Vos

Tropisch warm dus gewapend met een flesje water en informatie over het fonds is de afdeling bij de mensen thuis geweest. Heel veel mensen hebben ervaren dat de marktwerking in de zorg niet veel goeds heeft gebracht. Oude IJsselstrekers kunnen de kosten niet meer ophoesten en gaan niet meer naar de dokter. Of ze zijn verplicht naar een specialist te gaan die ze niet willen. Ze moeten medicijnen slikken die “goedkoper” zouden zijn, maar niet goed uitpakken. Uiteindelijk wordt de zorg duurder.

Foto: peter de Vos

Met veel enthousiasme is het zorgfonds ontvangen. Mensen wensten ons veel succes en gaan duimen dat er straks een fonds gaat komen zonder eigen risico. Tachtig mensen hebben aangegeven het Nationaal Zorgfonds te steunen. Ook hebben mensen aangegeven dat ze op de thema-avond willen komen.

Op 14 september is er een openbare avond over het Nationaal Zorgfonds in het Pakhuus te Silvolde. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom.

Reactie toevoegen

U bent hier