h

Durf te strijden, durf te winnen!

8 mei 2016

Durf te strijden, durf te winnen!

Foto: Harold Wilke

Donderdag 19 november 2015 was een fantastische dag voor de sociale werkvoorziening. Ruim 7.500 medewerkers uit de SW hebben in Den Haag actie gevoerd voor een nieuwe cao.

Drieëntwintig vakbondskaderleden en een bestuurder hebben het aangedurfd om het gebouw VNG te bezetten. De VNG had laten weten de lonen nooit meer te willen verhogen terwijl de sw werknemers belangrijk en goed werk doen. De politie arresteerden de mensen en zij hebben vierenhalf uur in de cel moeten doorbrengen. De sociale werkvoorziening verdient een cao geen cel. In plaats van dat de VNG nu na vijf jaar nullijn goede afspraken maakt voor deze werknemers, werden zij afgevoerd door de politie!

Maar het is goed gekomen. Vlak voor Kerst werd een nieuw cao gesloten voor de Sociale Werkvoorziening. De cao loopt tot en met 31 december 2018.

Foto: Desiree Egberts

Mede dankzij Bianca, een van de 23 bezetters van het VNG gebouw, is de nieuwe cao tot stand gekomen. Op 1 mei heeft de FNV Bianca een oorkonde overhandigd. Dat heeft zij dik verdiend!

Sp Oude IJsselstreek feliciteert Bianca met de oorkonde. Het is een lange en moedige strijd geweest. Durf te strijden en durf te winnen is wel aan Bianca toevertrouwd.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier