h

SP OIJS ondersteunt de bezetters.

20 februari 2016

SP OIJS ondersteunt de bezetters.

Foto: Annemiek Kamphuis

Thuiszorgmedewerkers van TSN Thuiszorg bezetten sinds gisteren het gemeentehuis van Bronckhorst. De dames vrezen voor hun baan. TSN is noodlijdend, een onderdeel van Buurtzorg Stichting Familiehulp, wil het personeel met behoud van arbeidsvoorwaarden en cliënten overnemen, maar wethouder Peppelman gaat liever in zee gaan met stagiaires en studenten.

Foto: Annemiek Kamphuis

De strijders kregen vrijdag Haags hoog bezoek. SP-leider Emile Roemer kwam de actievoerders een hart onder de riem steken. Roemer: 'Het zijn wederom werknemers uit de Achterhoek die het voortouw nemen in de acties. Er zijn goede oplossingen voorhanden maar er is weer een wethouder die denkt dat hij het wel met stagiaires af kan.'

Foto: Annemiek Kamphuis

Begin van de avond kwam SP Oude IJsselstreek in de persoon van Annemiek Kamphuis langs om de dames te ondersteunen. Nog net op tijd voor een optreden van Marga Bult die na het bezoek van Emile Roemer kwam zingen. Het liedje rechtop in de wind heeft nu een hele andere betekenis gekregen. Naast de vele gesprekken is er ook tijd voor plezier! De sfeer is goed en strijdvaardig. Zoals Marga Bult al zei deze dames hebben ballen.

Foto: Annemiek Kamphuis

'Omdat staatssecretaris Martin van Rijn de oplossing met Buurtzorg een goed idee vindt en Peppelman de wet moet navolgen, is er een debat zatermiddag met raadsleden over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, zegt Van der Hoorn, woordvoerder FNV.

De strijd gaat door!

 

Foto: Annemiek Kamphuis

 

Reactie toevoegen

U bent hier