h

#iksteundethuiszorg

21 februari 2016

#iksteundethuiszorg

Foto: Annemiek Kamphuis

Uit het debat van afgelopen zaterdag in het bezette gemeentehuis van Bronckhorst, blijkt dat de raadsleden de dames begrijpen, maar niet de wethouder willen wijzen op het simpele feit dat een wethouder zich aan de wet moet houden. De raad is het hoogste orgaan. Een groep van gekozen volksvertegenwoordigers die het college van burgermeester en wethouders controleert. De raad controleert of de wethouder zich aan de wet houdt. Dat doet dhr Peppelman dus niet binnen de WMO.

Zondag, de derde dag van de bezetting ondersteunen  kamerleden Henk van Gerven (SP) en Henk Krol (50+) de thuiszorgmedewerkers. Artiesten als Rene Shumacher, Ben Cramer en de 3 J’s gaven een prachtig concert. De sfeer zat er goed in.

Foto: Annemiek Kamphuis

Foto: Annemiek Kamphuis

 

De beide kamerleden luisterend naar de naam Henk belden wethouder Peppelman. Peppelman gaf ook deze mensen het standaardantwoord, terwijl hij alleen maar ja hoeft te zeggen! De oplossing is er, het geld is er, dus waarom zegt hij niets. Wat is zijn reden om de werknemers bewust in onzekerheid te laten zitten, de clienten eveneens. Wat een sociale PVDA wethouder!

Henk van Gerven sprak de dames bemoedigend toe. "Bijna het hele land steunt jullie," en “De zorg is niet onbetaalbaar, maar een politieke keuze!” Dat is een waarheid als een koe.

Ook morgen gaat de bezetting door. De wethouder wordt opgewacht. Het wordt een zware dag omdat er onderbezetting is. Wie tijd, zin en wil strijden voor kwaliteit van zorg en medewerkers is van harte welkom!!

Dinsdag wordt in Bronckhorst waarschijnlijk een besluit genomen. Aan het einde van die dag moeten de bezetters eruit, heeft de gemeente al gezegd. Erica: "Doen we dat niet vrijwillig, dan worden we eruit gezet. Maar wij zijn het probleem niet. Als de wethouder zegt: ik hou me aan de CAO en aan de wet, dan zijn we met een halfuur vertrokken."

Dinsdag 23 februari is er een ondersteuningsvergadering in zalencentrum de Kruisberg in Doetinchem. Daar worden veel mensen verwacht en natuurlijk zijn SP ers ook welkom bij die bijeenkomst. Het begint om 15.00 uur. 

Reactie toevoegen

U bent hier