h

Dom besluit B&W Bronckhorst: gemeentehuis ontruimd, actie gaat door!

22 februari 2016

Dom besluit B&W Bronckhorst: gemeentehuis ontruimd, actie gaat door!

Foto: Marga Bult / twitter

Het werd burgemeester Marianne Besselink en wethouder Antoon Peppelman (beide PvdA) blijkbaar te heet onder de voeten. Die vervelende dames die hun gemeentehuis bezet hielden moesten er maar eens uit gezet worden! 'Dat zal ze leren!' zouden ze misschien gedacht hebben... De uitkomst van hun handelen kan ze wel eens flink tegenvallen. Dinsdag 23 februari komt er een grote demonstratie bij het gemeentehuis in Hengelo.

Zou B&W van Bronckhorst geschrokken zijn van de omvang van de actie? Er was wel erg veel aandacht en bijval voor deze actie. Dan kan een niet zo sterk bestuur het gevoel krijgen grip te verliezen op de situatie en een dom besluit nemen. Hoe dan ook, de volstrekt vredelievende actie van de thuiszorgdames is bruut afgebroken door de politie.

De actie, die vrijdag 19 februari begon, was tot de politie het gemeentehuis ontruimde volkomen vreedzaam. Wat valt er te duchten van een groep huishoudelijke medewerkers van het bijna failliete TSN? Het was gezellig, want mensen liepen in en uit en artiesten en politicie kwamen de dames een hart onder de riem steken. Vrijdagmiddag kwam Emile Roemer boodschappen doen voor de dames, zodat ze niet zonder versnaperingen de nacht in moesten. Zondag kwamen henk van Gerven (SP) en Henk Krol (50+) langs. Ondertussen werd er gedebateerd met raadsleden van de gemeente Bronckhorst en traden een keur aan artiesten, van Ben Cramer tot Marga Bult en de 3 J's, op.

De Huishoudelijke hulpen waren vastberaden tot dinsdag te blijven. Dinsdag 23 februari gaat wethouder Peppelman bekend maken hoe de gemeente Bronckhorst het faillisement van TSN op gaat vangen. Alles liep dus rustig en vredig, tot de politie zondagavond het pand kwam ontruimen. Twee FNV bestuurders, Desiree Egbers en Wim van den Hoorn, werden gearresteerd en zij zitten nog steeds vast.

De gemeente Bronckhorst geeft als reden voor de inval: 'we zagen op tv beelden dat er op de tafel in de kantine van ons gemeentehuis werd gedanst'. !?! Is dat een reden om een volkomen vredelievende actie van thuiszorgdames, die opkomen voor hun recht op fatsoenlijk betaald werk, te beëindigen? Kan niet waar zijn!

Met deze actie heeft het college van Bronckhorst het vuur alleen maar verder opgepookt. Morgen is er een grote actie bij het gemeentehuis. Komt allen!

Reactie toevoegen

U bent hier