h

Buurten in de buurt: Varsselder

14 februari 2016

Buurten in de buurt: Varsselder

Foto: Annemiek Kamphuis

Zaterdag 13 februari brachten Ank, Elja en Annemiek een bezoek aan Varsselder, een dorp met bijna 700 inwoners. Samen met de nabijgelegen buurtschap Veldhunten wordt het wel als een dorp beschouwd: Varsselder-Veldhunten. Graag wil de SP Oude IJsselstreek weten wat er speelt bij de bewoners. De beste manier om dat te weten te komen is om het zelf aan de mensen te vragen.

Het was schitterend weer, de zon scheen de mensen zeer gastvrij. Door middel van een enquête kwamen we in gesprek over actuele zaken.

De zorg om de kosten van de verzekering te kunnen blijven betalen is groot. Ook de bomenkap houdt de gemoederen bezig. De een vindt het kappen prima als het zieke bomen zijn en de ander vindt het ongelooflijk. De raadsrotonde voor de bühne heeft kwaad bloed gezet. Minachting van de burger valt niet goed te praten.

Foto: Annemiek Kamphuis

Enkele straten waren opgebroken i.v.m. nieuwe bekabeling door het bedrijf Liander. De tuintjes van mensen liggen er kaal bij. De herplanting zou door de gemeente geregeld worden, de gemeente schuift het probleem terug door te zeggen dat Liander de herplanting zou organiseren. Elja, ons gemeenteraadslid, gaat uitzoeken wat hier speelt.

Opmerkingen bij enquête; bomen alleen kappen bij overlast. Miljonairs Tax, alleen als het over de schijf gaat. De regiotaxipas mogen hebben en houden mag niet afhankelijk zijn van het aantal ritten. Dat is voor een aantal mensen zeer lastig.

Uitslag Enquête:

1een publieke basisverzekering voor zorg- en ziektekosten

voor 90%   tegen 10%  weet niet/geen mening  0%


2we moeten miljonairs extra belasting laten betalen
voor 85%    tegen  0%  weet niet/geen mening  15%  

 


3een uitbreiding of associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne
voor  10%   tegen 35%  weet niet/geen mening  55%

4er moet niet bezuinigd worden op de kwaliteit van zorg (wmo-jeugd-werk, het sociale domein) die nu onder de gemeente valt
voor  75%   tegen 25%  weet niet/geen mening  0%  
5de gemeente oude ijsselstreek wil dit voorjaar ongeveer 900 bomen kappen in het buitengebied
voor  20%   tegen 55%   weet niet/geen mening 25%

Reactie toevoegen

U bent hier