h

Er is genoeg voor iedereen!

7 november 2015

Er is genoeg voor iedereen!

Misschien heb je het al gehoord:in Buitenhof presenteerde SP-leider Emile Roemer zijn plan voor een miljonairsbelasting. En dat levert miljarden op! Zo laten we de allerrijksten eerlijk meebetalen aan een sociaal Nederland.

Eerlijke belasting

De SP doet twee voorstellen om de belastingen eerlijker te maken. Allereerst voeren we een miljonairsbelasting in. Op elke euro boven 1 miljoen vermogen gaan miljonairs 1% extra belasting betalen. Op elke euro boven 2 miljoen vermogen gaan miljonairs 2% extra belasting betalen.

Daarnaast voeren we een vermogenswinstbelasting in. Hierdoor wordt de werkelijke winst die beleggers maken op hun vermogen eerlijk belast. De kleine spaarder gaat minder belasting betalen, de grote belegger meer.  Samen leveren deze voorstellen 4,2 miljard euro op. Dat geld kunnen we gebruiken voor de zorg, om betaalbare woningen te bouwen of om alle kinderen uit de armoede te halen. Daar heeft de hele samenleving profijt van.

Meer weten? Lees verder op sp.nl/genoeg

Help mee!

De komende weken bespreekt de Tweede Kamer de plannen voor een nieuw belastingstelsel. De SP wil dat de miljonairsbelasting daar onderdeel van wordt. Wil jij dat ook?  Vraag je vrienden en familie om onze voorstellen te steunen op www.sp.nl/genoeg. Samen gaan we voor een miljonairsbelasting! Want er is genoeg voor iedereen.

Reactie toevoegen

U bent hier