h

Buurten in de buurt.

10 oktober 2015

Buurten in de buurt.

Foto: Annemiek Kamphuis

Geregeld gaan we ergens in de gemeente Oude IJsselstreek op pad voor een gesprek met de mensen. De Socialistische Partij wil graag weten wat er leeft onder de inwoners.

Zaterdagmorgen 10 oktober hebben Annemarie, Maurits, Tom en Annemiek een buurt in Gendringen een bezoek gebracht. Door middel van een enquête kwamen we tot de mooiste gesprekken.

Van een mooie buurt tot het slecht functioneren van regio taxi vervoer Noot of het constateren door een wijkverpleegkundige dat er veel “schrijnende gevallen” zijn, die hulp nodig hebben maar niet krijgen, uitbestede was van een woonzorg instelling aan een Doetinchems wasbedrijf waar alleen mensen met een beperking werkzaam zijn. Het nog steeds niet hebben van een coalitie wekt verbazing en de DRU complex is een complex, zorgen om de zorg. Wie zorgt er voor mij als mij wat overkomt. Citaat: ”Ik kan de buren niet vragen, niet naar een verzorgingshuis, dan blijft er maar een optie over…….”En over de nieuwste bezuinigingsmaatregel; bewind voering door familie of buren. Mensen vragen zich af wie dat nu bedenkt! Niet te geloven.

Resultaten enquete:


1.Een publieke basisverzekering voor zorg- en ziektekosten.  

Voor 83.5%, tegen 16.5%


2.We moeten miljonairs extra belasting laten betalen.  

Voor 83.5%, weet niet 16.5%


3.Vindt u dat de gemeente Oude IJsselstreek subsidie moet verstrekken aan stichtingen en verenigingen?    

 

Voor 83.5% weet niet 8.2% tegen 8.2%


4.Er moet niet bezuinigd worden op de kwaliteit van zorg die nu onder de gemeente valt.

Voor 91.7% tegen 8.3%


Reactie toevoegen

U bent hier