h

campagne: red de zorg en enquête in ulft

30 augustus 2015

campagne: red de zorg en enquête in ulft

Foto: frederik / gertsen

Zaterdagmorgen 29 augustus zijn Annemiek en Bianca op campagne geweest voor Red de Zorg. Elja, Jan en Frederik zijn gaan buurten d.m.v. een enquête. 12 september wordt er een grote demonstratie gehouden in Amsterdam voor Red de Zorg. Annemiek en Bianca hebben in het centrum van Ulft flyers uitgedeeld en aandacht gevraagd voor deze actie. Elja, Jan en Frederik zijn in oer, een gebied van Ulft, bezig geweest met een enquête.

Foto: frederik / gertsen
Op deze schitterende zonnige zaterdagmorgen zijn we om 10.00 uur gestart met de activiteiten en om 13.00 uur was het mooi geweest. Van de enquête is een verslag gemaakt.

Op de markt in Ulft hebben Annemiek en Bianca flyers uitgedeeld. Flyers van de FNV om mensen te vragen mee te gaan 12 september naar Amsterdam. Nederland wil de regering laten zien dat de zorg op losse schroeven is komen te staan door de politieke keuze om te gaan bezuinigen op de zorg. Het is en blijft een politieke keuze om te bezuinigen op de zorg. De mantra de zorg is te duur is bewust ingezet met als reden te kunnen bezuinigen.

De verhalen over de zorg komen naar boven drijven als je de mensen de flyer overhandigd . Zaken wat goed gaat, zaken wat minder goed gaat en zaken wat helemaal mis loopt. Azora doet het goed volgens een aantal mensen, maar ze werken wel met Alfa. Een mevrouw vertelde geëmotioneerd over een mevrouw die in een verpleeghuis verblijft omdat ze een hersenbloeding heeft gehad. Deze dame had hoofdluis en de verpleging had geen tijd om dit te kunnen verhelpen. Ze hebben besloten om haar maar kaal te scheren. Mensonwaardig is dit. Dat Nederland al gedwongen wordt om dit soort mensonterende handelingen te gaan verrichten. We glijden steeds verder af.


1een publieke basisverzekering voor zorg- en ziektekosten voor 81%     tegen 14% weet niet/geen mening  5%     
2we moeten miljonairs extra belasting laten betalen       voor 86%     tegen  8%  weet niet/geen mening  6%     
3een volledig dubbelspoor in de Achterhoek van Arnhem tot Winterswijk                                                                   voor 81%     tegen  5%  weet niet/geen mening 14%     
4er moet niet bezuinigd worden op de kwaliteit van zorg (wmo-jeugd-werk, het sociale domein) die nu onder de gemeente valt                                                                voor 97%     tegen  0%  weet niet/geen mening  3%     
Foto: frederik / gertsen
opmerkingen:
in het algemeen werden de vragen goed ontvangen en we kregen ook positieve reacties zoals; wat fijn dat we de raadsleden zien,ook dat de vragen goed waren. Een aantal zaken vielen op o.a bij de zorg- en ziektekosten dat mensen dachten dat bij de zogenaamde concurrentie van zorgverzekeringmaatschappijen ze goedkoper uit zouden zijn, het werd vergeleken met verschillende supermarkten. Dat jongeren minder bereid waren om miljonairs extra belasting te laten betalen. Ook de noodzaak voor een volledig dubbelspoor werd door de meesten erkend. Bijna een unanieme score bij er moet niet bezuinigd worden op de kwaliteit van zorg (wmo-jeugd-werk ) die nu onder de gemeente valt. Opmerkingen van de mensen: studiegeld van de kinderen is te hoog. Wisch/Gendringen zal het nooit worden (een gemeente). Dru kost handen vol geld. Scholieren moeten goede verbingen hebben. Opvang voor mensen met een geestelijke beperking. Meer senioren woningen. Voor iedereen moet de zorg blijven.     

Reactie toevoegen

U bent hier