h

Europa overgeleverd aan TTIP van Amerika?

5 juni 2015

Europa overgeleverd aan TTIP van Amerika?

Foto: frederik / gertsen

Gradus schrif altied an zien bruur in Canada. Ik hebbe niet zo'n bruur, dus doe'k't moar zo: GoudenTip: Géén TTIP, het is slecht voor de menselijke maat. We hebben inmiddels allemaal al wel gehoord van TeeTIP. Het is het neoliberale plan om de menselijke maatschappij nog meer te ontwrichten en om te vormen in een jungle. En in de jungle geldt het recht van de sterkste. Er is geen menselijke maat, ieder voor zich en er is geen solidariteit.

Foto: frederik / gertsen

Het plan en het doel is opgezet door de “grote jongens” in deze wereld om meer vrijheden te krijgen bij productie en handel in goederen en diensten, dus in mensen.

Eén aspect hierbij is, dat in Amerika het overheidstoezicht op producten heel anders is geregeld, dan in Europa. In Europa is geregeld, dat een product pas op de markt mag komen als het voldoende getest is op deugdelijkheid en betrouwbaarheid. De consument kan er over het algemeen van op aan, dat een product-op-de-markt voldoet aan de gestelde eisen. In Amerika is die controle er veel minder en moet iedere burger zelf maar uitvinden of een product betrouwbaar is en aan zijn wensen/eisen voldoet. De overheid grijpt pas in als het helemaal fout gaat. Dan komt er b.v. in de handleiding van een magnetron te staan, dat die niet bedoeld is om katten te drogen na een wasbeurt en doet de eigenaar de producent en proces aan omdat hij/zij dat “niet kon weten” toen het nog niet in de handleiding stond.

De TTIP-aanhangers, de neoliberale vrije-markt-jongens, zoals het Nederlandse kabinet van Rutte met VVD en PvdA willen het systeem van Amerika hier ook zo veel mogelijk van toepassing verklaren, zodat de handel vrijer wordt.

Dat betekent o.a.:

dat er ruim 1 miljoen arbeidsplaatsen verloren gaan, waarvan 650.000 in Europa. Dus meer werkloosheid en meer armoede voor de werkenden. Maar de berekeningen leveren wel meer winsten op, dus ruimte voor hogere topsalarissen voor de directeuren en commissarissen en hogere dividenden voor de aandeelhouders.

dat de strijd voor een plaatsje op de arbeidsmarkt grimmiger zal worden, dus dat de saamhorigheid verdwijnt en er voor in de plaats komt dat werken met de ellebogen belangrijker wordt, dan werken met de handen.

dat de lonen omlaag gaan en de inkomens- en bestaansonzekerheid van grote groepen mensen verder zal afnemen. Immers de concerns kunnen iedere “grote mond” er zo uitgooien en een blik werklozen lostrekken om het gat in de productie op te vullen tegen een lager loon en slechtere arbeidsvoorwaarden.

Een ander aspect van het plan is, om bedrijven het recht te geven om, wanneer zij door overheidsmaatregelen in een bepaald land in hun vrije handel worden belemmerd, een schadevergoeding via de rechter te kunnen eisen van dat land. Landen hebben dan dus geen eigen zeggenschap meer over de staatsinrichting. Het democratische bestel gaat daarmee te gronde. We zijn dan afhankelijk van de grote internationale concerns, waar enkele grootgraaiers aan de touwtjes trekken, een aantal marionetten (lees: regeringsleiders) volgens de touwtjes dansen en hopen daar op termijn voor “beloond” te worden door bij de grootgraaiers aan tafel te mogen om zelf ook mee te graaien.

Het volk wordt zo min mogelijk geïnformeerd over de werkelijke bedoelingen van die enkelen volgens het aloude principe: “Houd jij ze Dom, houd ik ze Arm”.

15 onacceptabele nadelen, gevaren, en schade van TTIP die ze verzwijgen

ISDS is lang niet het enige onacceptabele onderdeel van TTIP.
Met vrijhandel heeft TTIP niks te maken. Integendeel. Ook is het geen ‘Partnership’.
TTIP is een Paard van Troje, dit is oorlog.  Bezetting en plundering zonder 1 schot te lossen.

TTIP ondertekenen is landverraad, het is sterk in conflict met onze (nationale) Grondwet.
En ook sterk in conflict met het Verdrag van Lissabon, alsmede het Europese Mensenrechtenverdrag

 TTIP is ook vehikel voor:

Opleggen van de staat van beleg in de EU lidstaten; zwaarder bewapenen van de politiestaat. Deze wordt permanent.

burgers worden gecriminaliseerd. U bent verdacht, tenzij u uw onschuld kunt bewijzen.

keurmerken, keurings- en veiligheidsnormen worden verboden – als handelsbelemmering beschouwd

Alles wordt op de ‘markt’ toegelaten volgens de Amerikaanse ‘Fast Track’ regels,                : boeren en burgers dienen als PROEFKONIJN

de sluizen voor gmo’s gaan open + en dus de onlosmakelijke cocktails van pesticiden;SuperStax Traitor Technology. Er wordt geen paal en perk meer aan gesteld.

‘ labellen’ (gmo) wordt verboden (thans verplicht)

Het bankenkartel krijgt helemaal vrij spel.                                                                               

 Zwendel met derivaten reeds de grootse sector/bubbel in de economie – kan ongelimiteerd verder worden opgeblazen – dit zuigt alle groei/rijkdom weg bij de middenklasse

Het ligt in de bedoeling alleen nog maar electronisch betaalverkeer toe te staan

alle nutsbedrijven, collectieve voorzieningen, onderlingen, haven, wegen, woningcorporaties, pensioenfondsen, publiek omroep, etc. gaan voor de bijl. (staan private winsten in de weg).
Die moeten in de ramsj worden gegooid. Geprivatiseerd                                                          – Onze goed gevulde kassen met onze opgebouwde pensioenrechten zullen worden geplunderd
– Zo ook onze spaartegoeden (de Cyprus blauwdruk)
Ziekenhuizen, AZC’s, zelfs gevangenissen moeten geprivatiseerd – sturen op bezettingsgraad!

Niets waarmee enkelen nog winsten mee kunnen binnenharken zullen we nog kunnen reguleren, controleren, voorkomen, laat staan stoppen. a. privatiseren haven, snelwegen – rekeningrijden!                                                                                        – En we kunnen tegen dit alles niets meer ondernemen, legaal dan.

De leerstof op onze scholen en universiteiten wordt door de wereldregering bepaald. Gedachtenpolitie wordt hieraan gekoppeld. Dit naar het voorbeeld van de Hitler Jugend. Beproefde methode om brave burgers te kweken.
– het ‘vrij’handelsverdrag beHELst voorts,

het in patenten vangen van alles wat leeft op de planeet

EPD, of een Obamacare – voorzien van een ander label

soft killing voeding, geneesmiddelen, gmo’s, vaccinaties.http://www.theorganicprepper.ca/codex-alimentarius-an-introduction-to-so...
– van de wieg tot het graf klant van de agro-chemie reuzen,
kinderen massaal op gedragsbeïnvloedende medicatie zetten – liefst met chronische ‘aandoeningen’ tot gevolg.
Een protocol hoeft niet meer féitelijk betrekking te hebben op een aandoening. Iedereen kan zo voor gek verklaard worden.

Zelfstandig nadenken wordt gecriminaliseerd. Klokkenluiders, milieubeschermers, etc. krijgen het label terrorist, of vijand van de staat. Dat wordt dwingend opgelegd onder de zgn. anti-terreur maatregelen, onder mom van veiligheid en bewaking.

Zo werkt TTIP: je drinkwater laten vervuilen of anders …

Geplaatst op 10 oktober 2014 door Auteur

Een groot mijnbouwbedrijf OceanaGold klaagt El Salvador voor miljoenen aan omdat de overheid van het land ‘nee’ heeft gezegd tegen de plannen voor een nieuwe vuile mijn die de resterende watervoorraad van het land zou vernietigen.

[El Salvador]

90% van het water in El Salvador is al vervuild, waardoor families en dorpen te maken hebben met ziektes, voedseltekorten en armoede door de extra kosten van het kopen van flessen water. Als OceanaGold haar zin krijgt, zou de laatste overgebleven rivier met drinkbaar water in dit Midden-Amerikaanse land ook vervuild raken.

De regering van El Salvador heeft OceanaGold een mijnbouw-licentie voor de El Dorado mijn geweigerd, omdat hun plannen niet voldoen aan de nationale regelgeving voor bescherming van de mensenrechten en het milieu.

Maar in plaats van toe te geven aan deze democratische beslissing, beroept OceanaGold zich op de gevaarlijke “Investor State Arbitrage” – regels die op grond van internationale handelsverdragen zijn opgesteld. Deze regels stellen buitenlandse bedrijven in staat om nationale overheden te vervolgen voor miljarden, alleen maar om hun zin te krijgen.

“Het probleem is niet ongehoorzaamheid van de mensen, het probleem is hun gehoorzaamheid”. Wie zich bij voorbaat gewonnen geeft, steunt mee de verwezenlijking van dit verdrag. Wie zich verzet, alleen of samen, creëert de kans dat de democratie het toch haalt.

Sociaal verzet heeft altijd zin!


Reactie toevoegen

U bent hier