h

Afspraak is afspraak

3 april 2015

Afspraak is afspraak

Foto: Heini Peters / Gemeente Oude IJsselstreek

We staan in de gemeente Oude IJsselstreek met zijn allen op een keerpunt in het bestuur. De tijd van terugkijken is voorbij; we willen op volle kracht vooruit. Dat zijn we niet alleen aan onszelf, maar zeker aan onze inwoners verplicht. 

Naar aanleiding van het rapport van mevrouw Verstand, zijn we vorige week als gemeenteraad tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat we een nieuwe, frisse start willen maken. Met een nieuw, fris College van Burgemeester en Wethouders, een college dat gebaseerd is op vertrouwen, op "afspraak is afspraak".

Hierbij is een grote mate van zorgvuldigheid geboden. We zijn ons ervan bewust dat er een behoorlijke tijdsdruk op dit proces ligt en die hebben we onszelf ook opgelegd, maar zorvuldigheid én kwaliteit hebben hierbij voorrang.

Natuurlijk kunnen we er niet omheen dat we een stuk historie achter ons hebben. Om deze goed achter ons te kunnen laten, is het volgens ons noodzakelijk dat we bestuurders krijgen die zonder deze last uit de historie aan hun taak kunnen beginnen. Daarom opteert de SP-fractie voor vakbekwame en externe wethouders. De SP gaat haar verantwoordelijkheden niet uit de weg en staat er voor open om eventueel zitting te nemen in het nieuw te vormen College van B&W.

 

Reactie toevoegen

U bent hier