h

Rechter oordeelt Montferland is fout bezig.

11 maart 2015

Rechter oordeelt Montferland is fout bezig.

Foto: Annemiek Kamphuis

Maandagmiddag 09 maart besliste de voorzieningenrechter dat mevr. Roes en dhr. Kruunenberg de huishoudelijke hulp per direct toegewezen kregen. Zelfs het half uurtje dat er is afgehaald tijdens het keukentafelgesprek kwam er weer bij. De gemeente kon niet duidelijk maken waarom de eerste drie uur huishoudelijke hulp algemeen gebruikelijk is en daarom zelf betaald moet worden. Het is een maatwerkvoorziening dat voor ieder mens anders is. Dit moet duidelijk worden  tijdens een gesprek: het keukentafelgesprek. Omdat de gemeente dat niet zorgvuldig had gedaan wees de rechter de hulp toe. Ouderen blijven langer thuis wonen en daar hoort algemeen dagelijks levensbehoefte als thuiszorg bij. Het huis moet schoon zijn anders wordt je ziek.

Een geweldige uitspraak is dit. Vernietigend voor Montferland. Blije gezichten van dhr. Kruunenberg en mevr. Roes.

Een flink aantal thuiszorgmedewerkers, Desiree en Wim van de FNV, de ouders van Kevin, de jurist die deze zaak geweldig begeleidde, waren er voor ondersteuning. Een luid applaus heeft Kevin gekregen. De bodes kwamen naar buiten met de vinger op hun lippen. O ja rechtbank, stil zijn….

Foto: Annemiek Kamphuis

De sfeer was uitgelaten. Iedereen was blij. Felicitaties werden er flink uitgedeeld. Champagne werd geschonken buiten voor de rechtbank. Omroep Gelderland en SBS 6 volgden deze zitting.

Yes Yes we won……

Heel veel positieve reacties ontvangen. Super dat de twee inwoners naar de rechter zijn geweest voor hulp. Er is weer hoop ontstaan. Montferland is fout bezig en moet de mensen maatwerkvoorziening geven die ze nodig hebben. Niet meer en niet minder.

De gemeente heeft via Optimaal FM als reactie gegeven dat ze wachten op het besluit van de reguliere bezwaarschriften. Dit kan nog even duren. 26 maart is de hoorzitting voor mevr. Roes in het gemeentehuis.

Ondertussen mensen die de hulp ontberen en ook kort geding willen aanspannen voor de broodnodige noodvoorziening, begeleiden naar de weg om dat ook te ondernemen. Montferland moet beseffen dat ze geld wat voor de zorg is bestemd ook voor de zorg gaan gebruiken! Als het niet via overleg lukt, dan via de rechter helaas.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier