h

Hulp bij bezwaar aantekenen schrappen huishoudelijke hulp

27 februari 2015

Hulp bij bezwaar aantekenen schrappen huishoudelijke hulp

Foto: Annemiek Kamphuis

Gemeente Montferland dwingt familie, kinderen of buren van mensen die niet zelfredzaam zijn, de begeleiding of huishoudelijke hulp te organiseren of uit te voeren. Ze willen uiteraard hulp geven, maar de eerste 3 uur moeten de mensen zelf betalen. De eerste 3 uur als algemeen gebruikelijk heeft de gemeente ervan gemaakt. Ze gaan voorbij aan het feit dat ze verplicht zijn mensen maatwerkvoorziening aan te bieden die niet zelfredzaam zijn. Het rijk heeft geld aan de gemeentes gegeven om huishoudelijke hulp dicht bij de mensen te organiseren en moeten geld voor de zorg ook aan zorg besteden!

Foto: Annemiek Kamphuis

In het Barghse huus ‘s-Heerenberg van welzijnsorganisatie Welcome is donderdagmiddag 26-02-2015 een  inloopmiddag geweest, georganiseerd door SP en FNV. Jurist Wevers heeft de mensen uitgelegd hoe ze bezwaar kunnen aantekenen en Wim van der Hoorn legde de stand van zaken uit wat zorg betreft. Ook werden de mensen op de hoogte gebracht van de strijd die er wordt gevoerd om de foute gemeentes op het rechte pad te krijgen. Annemiek Kamphuis vertelde over het kort geding dat is aangespannen door haar moeder. De roep Van Rijn grijp in, wordt steeds feller. Van Rijn de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Veel mensen hebben de inloopmiddag bezocht. Verdriet, boosheid en radeloosheid passeerden de revue, later ook gelukkig weer wat hoop!

Donderdag 05 maart is er nog een inloopmiddag in het gebouw van de Welzijnsorganisatie Welcome in Didam van 15.00 tot 18.00 uur. Kom gerust langs. Met ons allen een vuist maken tegen de asociale plannen van Montferland is hard nodig!!

Reactie toevoegen

U bent hier