h

Wethouder Wolsink kan aan de schoonmaak!

7 januari 2015

Wethouder Wolsink kan aan de schoonmaak!

Foto: Maurits Gemmink / eigen foto

Honderden vaatdoekjes sierden het nieuwe gemeentehuis van Montferland op woensdag 7 januari. Deze gemeente, die met steeds creativere plannen komt om maar onder het leveren van huishoudelijke hulp uit te komen, kan wel een grote schoonmaak gebruiken. Met name PvdA wethouder Wolsink laat zich steeds weer van haar niet sociale kant zien. Ze was dan ook niet beschikbaar voor commentaar.

Foto: Maurits Gemmink / eigen foto

Eerst kregen 220 huishoudens uit de gemeente Montferland een brief waarin plompverloren stond dat de huishoudelijke, via de Wmo, hulp in 2015 stopgezet zou worden. 'Bezuinigingen, u weet wel, het wordt allemaal te duur en de wethouder wil het geld bestemd voor de huishoudelijke hulp ergens anders voor gebruiken. De mensen moeten maar via hun eigen netwerk de participatie samenleving aanspreken voor deze zorg...' Een drama voor deze gezinnen en de huishoudelijke hulp die het werk uitvoert

Foto: Maurits Gemmink / eigen foto

Samen met vakbond Abvakabo organiseerde de SP Montferland de actie tegen deze botte bezuiniging. Met succes, en niet alleen in de Achterhoek. Wolsink wachtte de bezwaarschriften em uitspraak van de rechter in Groningen niet eens af en kwam met een nieuw plan: We leveren wel huishoudelijke hulp, maar u moet de eerste drie uur zelf betalen... Dat komt voor de gebruiker neer op een bedrag van € 58,50 per week. Misschien een peuleschil voor PvdA-er Wolsink, maar voor mensen die afhankelijk zijn van huishoudelijke hulp een vermogen.

Foto: Maurits Gemmink / eigen foto

Belachelijk en schandalig hoe de gemeente Montferland draait en keert om maar onder het leveren van huishoudelijke hulp uit te komen. We vragen ons af waar het sociale gezicht van deze gemeente gebleven is. Naast het stopzetten van de huishoudelijke hulp worden mensen die een bijstandsuitkering aanvragen op alle mogelijke manieren tegengewerkt en wordt lomp bezuinigd op de bibliotheken.

Foto: Maurits Gemmink / eigen foto

De vaatdoek erover! Een groep clienten, huishoudelijke hulpen en SP-ers versierden het plein voor het schitterende nieuwe gemeentehuis. Een vrolijk beeld voor een dieptrieste situatie. Wolsink bleef binnen. Bang misschien om een vaatdoek in de hand gedrukt te krijgen?

Reactie toevoegen

U bent hier