h

Zorgen over de zorg.

12 september 2014

Zorgen over de zorg.

Woensdag 10  - 09 – 2014 heeft staatssecretaris van Rijn handtekeningen in ontvangst genomen die mensen hebben ondertekend voor het openhouden van verzorgingshuizen. Dit vond plaats in de hal van een parlementsgebouw in Den Haag. Mevrouw van Schoorl vertegenwoordigde de ouderen van Nederland die zorgen hebben over de zorg. Mevrouw maakt gebruikt van de thuiszorg. Zo kan zij samen met haar man thuis blijven wonen. Binnenkort wordt ze gebeld door de gemeente voor een herindicatie. Geen keukentafelgesprek een keukentafeltelefoongesprek.

Ongeveer 100.000 ouderen in Nederland wonen in een verzorgingshuis. Daar wonen ze veilig en worden ze liefdevol verzorgd. Het kabinet wil 800 van de 1300 verzorgingshuizen sluiten. Vanwege de bezuinigingen moeten ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis niet meer in, terwijl zij die geborgenheid juist nodig hebben.

Deze plannen betekenen bovendien dat ouderen verplicht langer thuis moeten blijven wonen, terwijl er ook fors bezuinigd wordt op de thuiszorg. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan.

Ook de dames van de thuiszorg uit de Achterhoek waren in Den Haag. Allen waren in het zwart gekleed om te laten zien dat het met de zorg in Nederland verkeerd gaat. Nederland verliest de beschaving.  FNV lanceerde vandaag een website www.ontslagenindezorg.nl om de inmiddels ontslagen mensen in de zorg bij te houden. De lancering van de teller vond plaats voorafgaand aan het debat wet langdurige zorg. (WLZ) Deze wet regelt dat alleen mensen die zware zorg nodig hebben nog in een instelling terecht kunnen. De mensen met minder zware zorg moeten verzorgd worden door mantelzorgers, vrijwilligers, buren familie en vrienden. Alleen die echt geen netwerk hebben kunnen aankloppen voor hulp. Maar wie bepaalt dat dan?

De teller staat op dit moment van schrijven op 25622 ontslagen mensen in de zorg. Ik herinner me nog goed dat Pvda de banenmachine wilde worden van Nederland. Samson vergiste zich natuurlijk hij bedoelde de banenvernietigermachine.

Reactie toevoegen

U bent hier