h

SP Oude IJsselstreek stelt raadsvragen over opvragen adresgegevens Voedselbank.

9 september 2014

SP Oude IJsselstreek stelt raadsvragen over opvragen adresgegevens Voedselbank.

In Achterhoek editie van De Gelderlander van 4 september 2014 stond een artikel dat het college adresgegevens van cliënten van de Voedselbank op wil gaan vragen. SP Oude IJsselstreek heeft hier de volgende schriftelijke raadsvragen over gesteld:

Westendorp, 9 september 2014

Geacht College,

Naar aanleiding van een bericht in De Gelderlander van 4 september jl. heeft de SP fractie de volgende vragen.

Klopt het dat het college inzage wil in het cliëntenbestand van de Voedselbank? Zo ja, waarom?

Is dit geen inbreuk op de privacy regels? Zo nee waarom niet?

Bent U zich ervan bewust dat u hiermee de mensen die verantwoordelijk zijn voor de intake en degenen die verantwoordelijk zijn voor herindexatie enorm schoffeert? Zo ja, waarom kiest u dan toch voor deze werkwijze.

Wij vinden het ingaan tegen de nieuwe werkwijze die we als raad hebben afgesproken. Je schoffeert hiermee de mensen die naar eer en geweten de selecties uitvoeren.

Volgens het bericht wil het college de gegevens uit het cliëntenbestand gebruiken ter bevordering van een betere samenwerking tussen diverse instellingen. Om welke instellingen gaat het hier? En hoe ziet het college de bevordering van een betere samenwerking?

In het bericht wordt er tevens over gesproken dat er cliënten gebruik maken van de diensten van de Voedselbank, terwijl dat eigenlijk niet nodig zou zijn. Waar baseert het college dit vermoeden op?

De fractie van SP Oude IJsselstreek proeft uit deze berichtgeving dat er onvoldoende vertrouwen van het college jegens de administratie m.b.t. de instroom van cliënten bij de Voedselbank. Is dit vermoeden juist? Zo nee, waarom past u dan deze werkwijze toe?

Tevens proeven wij een zeker wantrouwen jegens de cliënten van de Voedselbank. Uit gesprekken met de Voedselbank, weten wij dat er een strenge selectieprocedure bestaat. Zet U vraagtekens bij de gebruikte selectie procedure? Zo ja, waar bestaat dan uw kritiek uit?

Vertrouwend op spoedige en correcte beantwoording van deze schriftelijke vragen,

Met vriendelijke groet,
Fractie SP Oude IJsselstreek,
Voor deze, Heini Peters, fractievoorzitter.

Reactie toevoegen

U bent hier