h

Centrumfeest Ulft tekent massaal voor 'Red de zorg'

15 september 2014

Centrumfeest Ulft tekent massaal voor 'Red de zorg'

Komende Prinsjesdag zal verder duidelijk worden hoe de zorg in Nederland in hoogtempo wordt afgebroken. De gemeenten zijn vanaf 1 januari verantwoordelijk voor de huisthoudelijke zorg, jeugdzorg en persoonlijke verzorging. Dit moeten ze doen met veel minder geld dan nu het geval is. Dit gaat ten koste van goede zorg voor mensen die dat nodig hebben en gepaard met tienduizenden ontslagen. 'Red de zorg' is een actie van Abvakabo en de SP steunt deze actie.

Op het centrumfeest konden mensen hun handtekening zetten op een petitie-lijst. Het doel is voldoende handtekeningen ophalen om via een burgerinitiatief een referendum over de zorg af te dwingen. Dat de mensen bezorgd zijn over de zorg in de toekomst bleek uit de enorme belangstelling voor het tekenen van de petitie.

Naast de zorg was de consternatie over het 'LOVE' beeld van ex-wethouder Haverdil een onderwerp van gesprek. Als het aan de mensen bij onze kraam ligt moeten de kosten van deze enorme blunder door de ex-wethouder zelf worden betaald.

De meeste mensen zijn het gedoe binnen de gemeenteraad beu. Er moet duidelijkheid komen over wat er de afgelopen jaren is misgegaan en wie daarvoor verantwoordelijk waren. Het Dru-industriepark is daarbij meestal het onderwerp van wantrouwen, maar ook de enorme grondaankopen moeten worden onderzocht. In ieder geval moet duidelijk worden hoe het kan de 40 miljoen NUON geld zomaar kan zijn verdampt.

Reactie toevoegen

U bent hier