h

"Red de Zorg"!

29 augustus 2014

"Red de Zorg"!

Actiebijeenkomst “Red de zorg”, georganiseerd door AbvaKabo, is goed bezocht in Doetinchem zaal Kruisberg. Voor velen een deja vu; op de parkeerplaats begon het verzet tegen het massa ontslag van Sensire thuiszorgmedewerkers ondersteund door de SP in mei 2013.

Ongeveer 200 enthousiaste mensen, werkzaam in de zorg en SP leden, begrijpen dat het noodzakelijk is om actie te voeren  om dit afbraakbeleid van VVD en PVDA te stoppen. Elke dag hoor je dat er veel mensen hun banen in de zorg verliezen. Naast het verlies van banen is er ook een cao strijd, werk tegen goede arbeidsvoorwaarden.

Zorg is voor de Nederlanders het allerbelangrijkste. Kabinet is kwetsbaar op alle zorg. Ze willen niet dat het misgaat. Niet voor niets is er al een paar keer geld vrijgemaakt voor de zorg. Resultaat van actie voeren. De bond is in onderhandeling met het kabinet; ze willen een deal sluiten zodat het weer rustig wordt. Dit klinkt ons bekend in de oren. Dat was verleden jaar ook het geval.

Door middel van oa een raadgevend referendum en gevolgen zichtbaar maken door bijhouden van een zwartboek wil de bond de liberalen stoppen met hun bezuinigingsdrift.

De gewraakte alfaconstructies worden ook benoemd. Ze zijn nog niet verboden, maar gaat in januari 2015 gebeuren. Gewoon goed werk en goed loon. Na Groningen, Utrecht Heerenveen is ook Doetinchem akkoord gegaan met de actieplannen.

Petities ondertekenen, gemeenten bezoeken.  Op 11 september komt cie. Kalsbeek in Tweede Kamer. Met ons allen gaan we Den Haag weer opzoeken. De kopgroep van vorig jaar stuurt het team weer aan om het een en ander in goede banen te leiden. Wij, de SP Oude IJsselstreek, Doetinchem, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk staan achter deze bevlogen mensen om ze weer te ondersteunen in de strijd.

Reactie toevoegen

U bent hier