h

Gendringen gaat voor de SP!

8 maart 2014

Gendringen gaat voor de SP!

Duidelijke taal in een zonnig Gendringen: 'Onze stem hebben jullie!' En niet alleen in Gendringen werd de SP goed ontvangen. Vrijdag werd in Terborg en Ulft flink gefolderd en daar waren de reacties ook positief. 'Goed dat de SP hier meedoet!' en 'Laat het zootje dat er nu zit maar eens zien hoe het hoort!'. Men verwacht dus veel van ons...

En dat is terecht! Een gemeente die denk dertig procent te kunnen bezuinigen op de thuiszorg weet duidelijk niet wat de mensen nodig hebben. 'Het bejaardencentrum is net uitgebreid opgeknapt en nu moet het dicht. Waar moeten al die mensen dan naar toe? De thuiszorg staat ook al niet meer voor ons klaar!' zegt een Gendringse. Het is natuurlijk het landelijke beleid van PvdA en VVD waarddor de bejaardencentra dicht gaan. Maar de thuishulp, daar gaat de gemeente over! De SP gaat het geld dat de gemeente voor zorg krijgt ook aan zorg besteden! Daarmee hebben we al acht ton extra voor goede zorg!

Een andere mevrouw werkt bij Estinea. 'Wat kan ik de mensen die ik begeleid vertellen over deze begeleiding in de toekomst. Sommigen krijgen maar een uurtje in de week ondersteuning. Dat is voor hen voldoende om zelfstandig te kunnen functioneren, maar dat uurtje wordt na 2015 wegbezuinigd!' Een jongen in Ulft is bang dat zijn dagbesteding gaat verdwijnen. 'Dan ben ik alles kwijt en mag ik alleen nog maar thuiszitten.' We kunnen ze niet beloven dat we alles wat Rutte en Samsom over de zwakkeren uitstorten tegen kunnen houden. Maar we gaan wel ons stinkende best doen de gevolgen zoveel mogelijk te verzachten.

Het waren niet alleen zware gesprekken. Een meneer vertelde dat hij het geluk heeft gehad zijn boerderij in de goede jaren te hebben verkocht. 'Daardoor kon ik mijn kinderen helpen met de aanschaf van hun huizen. Ik woon nu lekker in het centrum van Gendringen en dat bevalt me goed.' Hij stemt al jaren SP en vindt het goed dat we nu ook aan de gemeentraadsverkiezingen deelnemen.

Naast Gendringen was de SP ook actief in Bontebrug en Megchelen.

Reactie toevoegen

U bent hier