h

Fractieleden Oude IJsselstreek geïnstalleerd

30 maart 2014

Fractieleden Oude IJsselstreek geïnstalleerd

Donderdagavond 27 maart 2014, rond de klok van zeven uur. In de DRU Cultuurfabriek staan mannen in pak en vrouwen in mantelpakjes wat nerveus te praten met elkaar. Af en toe wordt er een groepje in de Rabobankzaal geroepen. Het officiële fotomoment is aangebroken voor de fracties van de gemeenteraad van Oude IJsselstreek. Vanaf nu zijn dat er geen vijf maar zes. Ook de Socialistische Partij doet mee.

Na maanden voorbereiding is het moment aangebroken dat na deze fotosessie, ook de fractie van SP Oude IJsselstreek wordt geïnstalleerd. Medio 2013 zijn leden van de SP uit onze gemeente door de kandidatencommissie benaderd of zij zich verkiesbaar wilden stellen voor de gemeenteraad. Een lijst van 20 enthousiaste kandidaten is op sinterklaasavond aan de ledenvergadering gepresenteerd. De lijst is met overweldigende meerderheid van stemmen aangenomen.

Er werd een campagneteam samengesteld. Vele avonden voorbereiding leidde tot een prachtige campagne die op 8 februari 2014 afgetrapt werd door partijleider Emile Roemer. Oude IJsselstreek was één van de weinige gemeenten, die Roemer bezocht tijdens deze campagne. “Ik ben dat aan jullie verplicht, na zo’n geweldig succes,” verklaarde hij die dag, doelend op de succesvolle actie om de thuiszorg medewerksters van Sensire aan het werk te houden.

De campagne was een groot succes. Alle grote kernen werden bezocht, maar ook de kleine kernen werden niet vergeten. En, zoals gebruikelijk bij de SP, betekent dat niet alleen flyers uitdelen op de markt, maar vooral luisteren naar de mensen in de wijk. “Buurten in de buurt”. Op Twitter en Facebook werd daar regelmatig verslag van uitgebracht en aan de reacties van de concullega ’s van andere partijen was met enige regelmaat te bespeuren, dat zij gespannen waren om de komst van een nieuwe partij.

Op 19 maart ging het dan eindelijk gebeuren. De gemeenteraadsverkiezingen. De SP deed het goed in de peilingen, maar dat hadden we in 2012 ook meegemaakt. De enige echte peiling is het rode stempotlood. Die avond togen de kerngroepleden en kandidaten in groten getale naar de conferentiezaal van de DRU Cultuurfabriek om de uitslagen af te wachten. De eerste uitslagen, uit vooral de kleine kernen waren gunstig; de SP was de derde partij. En dat bleef zo. Uiteindelijk leek het er zelfs op dat er vier zetels voor de socialisten bestemd zouden zijn. Na berekening van de restzetels op donderdag, bleken dat er toch drie te zijn. 38 stemmen te weinig voor de vierde zetel. Maar al met al een prachtig resultaat. Van niets de derde partij worden met bijna 15% van de stemmen en 3 van de 25 zetels behalen. De felicitaties stroomden dan ook binnen.

En op de 27e was het dan zo ver. Jelle Berens, Elja Versteeg (de griffie had er Alja van gemaakt op haar naambord) en Jan Vesters werden als eerste fractieleden voor de SP Oude IJsselstreek beëdigd. Met een ferm en vastberaden “dat verklaar en beloof ik” legden zij alle drie de belofte af.

Bestuur, campagneteam, kerngroep en leden wensen dit drietal heel veel succes. Met steun van de fractie-assistenten, maar uiteraard ook van de kerngroep gaan zij van de gemeente Oude IJsselstreek een socialere gemeente maken. 

Reacties

Zet hem op ELJA
Veel plezier en wijsheid toegewenst
Grtjes Jan Visser

Reactie toevoegen

U bent hier