h

"Een winkeltje in Netterden zou wel handig zijn".

4 maart 2014

"Een winkeltje in Netterden zou wel handig zijn".

Op de eerste dag van maart zijn 3 SP'ers op pad geweest met de verkiezingsfolders mensen te vertellen dat de SP 100% sociaal is. Gefolderd, aangebeld en onderweg voorbijgangers gesproken. Bij Jan Terhorst versierden inwoners dennen met roosjes. "De SP denkt met u mee", was de reactie van deze mensen.

"Een winkeltje zou wel handig zijn. Als je wat vergeten bent moet je toch verderop om de boodschap te halen". Als je in Netterden gaat vestigen, heb je twee auto's nodig, vond een mevrouw uit Duitsland die al jaren hier woont. Een enthousiaste klusjesman vertelde dat hij niet begreep waarom mensen zo konden zwalken van links naar rechts en weer terug. Deze meneer is blij met Emile Roemer en gaat de eigenaar van het huis overtuigen om SP te stemmen. Dat doet hij zelf al jaren in Hoorn. SP doet wat het zegt, is standvastig en sociaal.Wij kunnen niet anders dan dit bevestigen. Over het algemeen vinden mensen het prettig wonen in Netterden.

Opvallend is het dat er geen enkele sociale huurwoning staat in Netterden. Misschien iets voor de toekomst.

Gelukkig hadden we de weergoden op onze hand en was het een mooie zonnige dag om in Netterden het gezicht van de SP Oude IJsselstreek te laten zien.

Reacties

Omwonenden van windparken kunnen meeprofiteren van de opbrengsten, als tegenprestatie voor de horizonvervuiling.
Dit las ik in jullie programma van 2012.
Voor mij geldt z deze stelling nog steeds... ivm de komst van meer windmolenparken aan de rand van onze gemeente.
Kunt u me uitleggen hoe u dat concreet ziet , dat meeprofiteren van de opbrengsten? Ik ben nl ook omwonende over een jaar.

.

Beste Pauline, het standpunt van de SP (Tweedekamerfractie) is dat (grote) windmolenparken beter op zee kunnen worden geplaatst. Dit soort parken leveren te veel problemen op met de directe omgeving als ze op land staan. Bij kleinschalige projecten op land is het het best om de omgeving mee te laten doen. Meedelen in de winst zorgt voor een snellere acceptatie van de overlast. Dit kan in Netterden een deel van de oplossing zijn. Het grote probleem  met het nieuwe windmolenpark in Netterden is echter dat tien jaar geleden de wethouder heeft beloofd dat er geen nieuwe windmolens bij zouden komen. Deze belofte wordt nu door de gemeente geschonden en dat zet veel kwaad bloed onder de inwoners van Netterden. Misschien kunt in overleg treden met de innitiatiefnemers van het windmolenpark over het betrekken van de omgeving.

Reactie toevoegen

U bent hier