h

Aanschaf boerderij is kolder!

8 maart 2014

Aanschaf boerderij is kolder!

Wethouder Haverdil zal wel aanvoelen dat zijn tijd er binnenkort op zit. Om zijn negen jaar desastreus aankoopbeleid feestelijk af te sluiten heeft hij nog even een boerderij aangeschaft voor onze gemeente. Het gaat om de boerderij van de familie Lubbers, bij de rotonde van Silvolde. Waarom zoveel geld op de valreep uitgeven?

Het antwoord moeten we zoeken in het andere zwarte gat van het beleid van deze wethouder: de Dru. De extra parkeerplek voor dit cultuur-/evenementen-/innovatie-/luchtfietserijproject moet op een stukje grond van boerderij Lubbers komen. Dure parkeerplaats wordt dat, als er een komplete boerderij voor moet worden gekocht!

Zeker als we weten dat de boer over een paar jaar toch al zou worden uitgekocht door Tennet. Op de plek van het woonhuis komt een zestig meter hoge energiemast van het nieuwe 380kv net tussen Doetinchem en het Roergebied. Geld (van ons allemaal) over de balk smijten dus!

Waarschijnlijk wil de gemeente met de aanschaf iets te zeggen houden over de grond van deze boerderij. 'Als Tennet eenmaal eigenaar is moet de gemeente nog maar zien of die parkeeplaats er komt. Nu is de gemeente hen voor door de boer zelf uit te kopen. Tennet zal dus met de gemeente moeten onderhandelen over de energiemast' aldus Jelle Berens van de SP Oude IJsselstreek. ' Dat deze boer zijn boerderij graag verkoopt is al jaren bekend. Hij en zijn zoon willen het bedrijf graag uitbreiden en dat gaat niet tussen Silvolde en Ulft. Nu kunnen ze ergens anders verder bouwen aan hun bedrijf.'

Maar onze gemeenschap is weer eens de dupe. Hoeveel de koop van dit bedrijf ons heeft gekost is nog niet bekend, maar een werkende boerderij is niet goedkoop. En dat voor een gemeente die jaarlijks waarschuwingen ontvang van de provincie als het om de financiële huihouding gaat. Wrang ook voor de inwoners van Silvolde die zaterdagochtend, 8 maart, hun centrumplan presenteerden. Ze hebben hiervoor 1,8 miljoen euro nodig. Geld wat nu zeer waarschijnlijk aan één parkeerterrein voor de Dru is uitgegeven...

Zie ook het stuk op De Gelderlander website

Reactie toevoegen

U bent hier