h

Roemer brengt bezoek aan de Achterhoek

7 februari 2014

Roemer brengt bezoek aan de Achterhoek

Aanstaande zaterdag brengt SP-leider Emile Roemer een bezoek aan de Achterhoek. ’s Ochtends gaat hij langs bij het DRU-complex in Ulft. Daar krijgt hij een rondleiding door het gebouw en worden de problemen over het exploitatietekort van het complex besproken.

Aan het begin van de middag bezoekt Roemer de Mini Manna Markt in Doetinchem, een hulpwinkel voor mensen met weinig bestedingsruimte. In deze winkel kunnen zij tegen lagere kosten boodschappen doen zodat hun financiële situatie niet hoeft te verergeren.

Aansluitend is Emile Roemer te gast bij de Winterswijkse brandweer. De brandweer in Winterswijk voorziet grote problemen als er verdere bezuinigingen worden doorgevoerd op hun budget.  In de uitgestrekte gemeente zijn de aanrijtijden van alle hulpdiensten vaak langer en dit kan risico’s met zich meebrengen voor zowel burgers als brandweerlieden. De SP vindt dat verdergaande samenwerking met de Duitse hulpdiensten om de dienstverlening te verbeteren onderzocht moet worden. Roemer gaat hierover in gesprek met vrijwilligers van de lokale brandweer. 

Reacties

het is terecht dat de landelijke politiek ook eens wordt doordrongen van geldverslindende instanties, in dit geval de DRU cultuur fabriek, het clubhuis in de subsidiewijk van de gemeente Oude Ijsselstreek. Een persoonlijk project van Johnnie Haverdil waaraan al teveel geld is verspild.
Goed dat door de SP hier aandacht aan wordt besteed.
Jammer vind ik het persoonlijk dat er voor zover ik dit waarneem geen enkele aandacht is voor de overlast die dergelijke projecten met zich meebrengen. Door de gemeente, eigenaar van de gebouwen is het voorstel gedaan 24x per jaar, dus in de zomert ieder weekend een activiteit te mogen organiseren waarbij onbeperkt geluidsoverlast mag worden geproduceerd. U zou hier eens moeten gaan wonen. dan pas weet u wat het is om ieder weekend ongewild van alle evenementen te
'genieten' De politici en bezoekers gaan na een door hen bezocht weer naar huis. wij wachten ongewild op het volgende weekend dof dag dat onbeperkt geluidsoverlast mag worden geproduceerd.
Jammer dat hier geen enkele aandacht voor is!

Reactie toevoegen

U bent hier