h

Ons verkiezingsprogramma voor 2014-2018

16 januari 2014

Ons verkiezingsprogramma voor 2014-2018

Vol trots presenteert de SP Oude IJsselstreek het verkiezingsprogramma 'Sociale Wederopbouw' voor de gemeenteraads verkiezingen van 19 maart 2014. In tien hoofdstukken wordt onze visie op het gemeentebeleid weergegeven. Het zwaartepunt ligt op het sociaal beleid. Wat doen we met de zorg en hoe bestrijden we armoede? De Achterhoekse gemeentefusieplannen en het financiële beleid van de gemeente krijgen ook veel aandacht.

Dit programma geeft weer wat we willen bereiken. Ieder hoofdstuk wordt ingeleid met een schets van de huidige situatie. We doen voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen dus we kunnen niet terugkijken op wat de afgelopen vier jaar bereikt hebben. Daarom eerst een schets van het 'nulpunt'. Dan volgt onze visie op hoe het de komende vier jaar moet gaan. We sluiten af met onze speerpunten, ofwel waar kan men ons over vier jaar op afrekenen?

Het is een programma in hoofdlijnen waarin het sociale beleid van de gemeente centraal staat. De gevolgen van negen jaar investeren in bevolkingsgroei, die nooit gekomen is, heeft ernstige gevolgen voor mensen die afhankelijk zijn van ondersteuning door de gemeente.

De veertig miljoen euro die de gemeente heeft ontvangen uit de verkoop van de NUON aandelen zijn uitgegeven aan luchtfietsprojecten als grondaankoop en het Dru industriepark project. Dit geld was gereserveerd als appeltje voor de dorst in slechte tijden. Die tijden zijn nu aangebroken, maar de gemeente heeft het appeltje al opgegeten...

Zoals al gezegd, het is een programma in hoofdlijnen. Onze visie op de komende jaren. Als gemeenteraadsfractie gaan we onze besluiten altijd langs dit programma en de SP meetlat leggen. Daarnaast luisteren wij wél naar de inwoners en geloven we niet de (dure) rapporten die onze gemeente meestal bij grote projecten laat maken. Wij doen zelf onderzoek naar de situatie en vormen daar onze mening naar.

Met dit programma dragen wij bij aan een menswaardig, gelijkwaardig en solidair Oude IJsselstreek!

Reacties

Programma:
We gaan de Dru Cultuurfabriek aan de inwoners van Oude IJsselstreek teruggeven. Eerst moet boven tafel komen wat er allemaal mis is gegaan bij dit project en wie daarvoor verantwoordelijk is. De subsidie van de gemeente wordt teruggebracht tot de € 750.000,- die bij de start van dit project is afgesproken. De organisatie zal worden afgeslankt aan de top en de cultuurfabriek moet zich bezig gaan houden met theater en concerten in de breedste zin van het woord. De popzaal heeft als enige poppodium in de regio een belangrijke functie.

Reactie:
Waar ik niets over hoor of lees dat een relatief kleine gebied met een enorme overlast wordt opgezadeld. Wanneer er nog meer concerten komen zal dit de probleem niet verminderen. Hoe denkt men deze overlast terug te dringen of is ook de SP hier niet gevoelig voor en is het woongenot voor omwonenden niet van belang.
Ik kan mij nog herinneren dat Gemmink ook bij de hoorzitting zat en dar zijn zegje deed omdat hij walgde van de geluidsoverlast van Festivaart waardoor hij niet relatief rustig in de tuin kon zitten.
En dan te bedenken dat tegenover de percelen Hutteweg 17 t/m 9 een evenemententerrein wordt ingericht. Dit was tot voor kort voor de SSP-hal. M.a.w.dus nog meer overlast voor de directe bewoners.
Het is niet allen de overlast van geluid maar ook de overlast van bezoekers die ’s avonds al lallend of met hun voertuigen door de Hutteweg naar huis moeten.
Betekent dit nog meer concerten op het terras tot laat in de avond.
Hoe denkt de SP daarover?

Beste René, Als het Dru industriepark aan het volk terug wordt gegeven betekent het dat de omwonenden inspraak krijgen in welke activiteiten er plaats gaan vinden. Je spreekt mij persoonlijk aan op mijn inspreken inzake Festivaart, dus je kent mijn persoonlijke standpunten over wat er wel en niet kan op de Dru. Echter, daar sprak ik als vertegenwoordiger van de buurt. Ik heb toen veel overlegd met buurtbelangenvereniging 'De Hut' over de overlast. Zij zijn in eerste instantie de partij die, mede namens jou, met de gemeente overleggen over de overlast.

Het SP standpunt over de SSP-hal staat niet in ons programma. Een verkiezingsprogramma geeft in hoofdlijnen aan wat wij de komende vier jaar gaan doen. Daarvoor is de SSP hal te detaillistisch, maar het moge duidelijk zijn dat de SP deze afgedankte fabriekshal niet geschikt acht voor grote evenementen. Het wel geschikt maken, en dan hebben we het over verwarming en (geluids) isolatie van, is te kostbaar en zal wel weer op het bordje van de belastingbetaler komen te liggen. Geen grootschalige evementen en concerten dus in de SSP hal.

Ik wil na 19 maart graag verder praten met je over de overlast die de evenementen en festivlas rondom de Dru geven. Er komt nu een derde festival, na Festivaart, bij op het weiland en daar is veel opschudding over in onze buurt. Mijn telefoonnummer staat op deze site. Ik hoop je te spreken.

 

Reactie toevoegen

U bent hier