h

Kamervragen over gedwongen verhuizing ouderen Didam

16 januari 2014

Kamervragen over gedwongen verhuizing ouderen Didam

Op vrijdagmiddag 10 januari heeft de actiegroep Meulenvelden in samenwerking met de SP een bijeenkomst georganiseerd tegen de verplichte verhuizing van 22 ouderen uit het Didamse woon- en zorgcentrum Meulenvelden. SP tweedekamerlid Henk van Gerven was hierbij aanwezig en gaat kamervragen stellen over deze gedwongen verhuizing.

In de wijken zijn o.a. door SP Montferland en Zevenaar 2000 handtekeningen ingezameld. In persoonlijke gesprekken zijn de bewoners gevraagd naar de actiebijeenkomst te komen. Die oproep was succesvol. Voor een stampvolle zaal hebben de sprekers, waaronder SP tweede kamerlid Henk van Gerven, de bewoners van Meulenvelden een “hart onder de riem gestoken”.

Henk van Gerven: “De directeur staat helemaal niet in zijn recht, hij moet zich diep en diep schamen. Er is geen enkel acute financiële noodzaak. Diafaan maakt winst, heeft 4,5 miljoen aan reserves, een directeur die 200.000 euro per jaar verdiend dus als acuut iets moet kijk dan eerst eens in de eigen organisatie en snij daar dan wat weg.”


Henk van Gerven gaat in gesprek met de verantwoordelijk minister. Hij wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Volgens Van Gerven heeft staatssecretaris Martin van Rijn aan de Tweede Kamer beloofd dat geen gedwongen verhuizing van ouderen zou plaats vinden. Hij verwacht binnenkort antwoord en roept de ouderen op om vooral op hun plek te blijven zitten en niet in te gaan op de voorstellen van Diafaan!

 

De SP Oude IJsselstreek steunt de actie van de bewoners van Muelenvelden. Lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen Jelle Berens: 'We zien steeds weer dat zorginstellingen zich niet aan de regels houden. Alles moet goedkoper en dan geldt de mening van de zorgafnemer blijkbaar niet meer. Als we dit in Didam toelaten dan zal je zien dat andere verzorgingstehuizen ook gaan schuiven met bewoners. Dat moeten we in de kiem smoren!'

Reactie toevoegen

U bent hier