h

Veel thuiszorgmedewerkers en cliënten bij werkonderbreking Sensire

16 oktober 2013

Veel thuiszorgmedewerkers en cliënten bij werkonderbreking Sensire

Dinsdag 15 oktober kwamen een grote groep medewerkers van Sensire en cliënten bijeen voor een werkonderbreking in de Radstake. De zaal zat vol en de sfeer was uitstekend. De cliënten werden niet aan hun lot overgelaten. Een leuke ochtend met optredens en een lunch stond op het programma.

Lilian Marijnissen, bestuurder van de AbvaKabo, ging in op het nieuws dat deze morgen onder andere in de Volkskrant bekend werd:

 “Het plan om alle thuiszorgmedewerkers te ontslaan om vervolgens een Alfabureau op te richten is aan de Achterhoekse gemeenten voorgelegd in 2012, en die gemeentes hebben willens en wetens ingestemd met deze constructie”.

Een uitgebreidere versie van de onthulling staat op ftm.nl (Follow the money).

Het plan was om mensen massaal te ontslaan om vervolgens als alfahulp weer in dienst te nemen. Hiertoe richtte Sensire  een nieuw bedrijf op, Alfasens. Een thuiszorgmedewerker kost de gemeente gemiddeld 24 a 25 euro per uur, inclusief de sociale lasten. Een alfahulp bouwt geen vakantiedagen of pensioen op en moet het zelf maar uitzoeken als ze ontslagen wordt. Gevolg: de uurlasten dalen naar 12,50 euro per uur. Het draait puur om geld. Over de ruggen van de medewerkers verdienen werkgevers en gemeenten zo een kwart miljoen euro per maand.

De situatie is extra schrijnend omdat wethouders, die met klem ontkend hebben dat er afspraken met Sensire zijn gemaakt, nu door de feiten worden achterhaald. De documenten die boven tafel zijn gekomen tonen niet alleen aan dat de gemeenten in gestemd hebben met de alfa-constructie van Sensire, ook staat onomstotelijk vast dat Alfasens volledig door Sensire is ‘bedacht’ hoezeer de zorgorganisatie dat ook ontkent.”Sensire is Alfasense. Het is bedacht door Sensire, het is uitgewerkt door Sensire en de promotiecampagne is ontwikkeld door Sensire. Wat de zaak nog ernstiger maakt is dat Alfasens 3.000 cliëntgegevens van Sensire kon gebruiken. Het doorgeven van deze gegevens is bij de wet verboden”, vervolgde Lilian haar verhaal. 

Aanstaande zaterdag, 19 oktober, moet de oplossing er gaan komen! Om 13.00 uur is in Varsseveld (Boterstraat) de start een demonstratie. In deze demonstratie zullen onder andere Emile Roemer, Linda Voortman, John Kerstens, Corrie van Brenk en Ton Heerts meelopen. Aansluitend zal een manifestatie plaatsvinden met sprekers en muziek van de populaire Achterhoekse band Boi Foi Toch.

Reactie toevoegen

U bent hier