h

SP op de Zillewoldse zommermarkt: Warm, druk en veel goede gesprekken!

17 juni 2013

SP op de Zillewoldse zommermarkt: Warm, druk en veel goede gesprekken!

Zondag 17 juni stond de SP kraam op de Zillewoldse Zommermarkt. Het was er warm en gezellig druk en er werden goede gesprekken gevoerd met voorbijgangers. Voor veel mensen komt de crisis inmiddels hard aan. Van 11.00 tot 17.00 kon men terecht bij de SP.

Er kon worden afgereageerd op het koppengooispel en veel mensen waren blij met een van de tomatenplantjes uit de tuin van Gerard Hubers. Dat de crisis alom aanwezig is bleek uit de vele gesprekken die we voerden. Inmiddels heeft iedereen wel ervaring met ontslag of faillisement in de familie of nabije omgeving. Jongeren vragen zich af hoe zij na hun opleiding aan een baan kunnen komen. Doorstuderen om met een beter diploma op de arbeidsmarkt te komen was een optie, maar met eerst de langstudeerdersboete en nu het 'sociaal' leenstelsel is dat niet meer aantrekkelijk.

Bij het koppengooi-spel, waarbij op verschillende 'kopstukken' uit de Nederlandse politiek kon worden gegooid, was Mark Rutte duidelijk 'Kop van Jut'. Zijn uitspraak: 'Ik hoef niet te bezuinigen want ik verdien genoeg geld', gedaan tijdens een kinder-persconferentie voor het Jeugdjournaal, werkte niet in zijn voordeel. 'Ik heb nog wel op die man gestemd vorig jaar' zij een voorbijganger. 'Hij maakt er een puinhoop van met zijn graaiers en gedraai in Europa. Volgende keer ga ik niet meer stemmen.' Even later kwam hij nog even terug: 'misschien ga ik toch wel stemmen en dan wordt het de SP!'

Dat de SP niet tot de graaiende politieke cultuur behoort bleek uit de twee mensen die een SP lidmaatschapskaart invulden. Een mevrouw liep recht op de kraam af en zij: 'Ik wordt nu lid. Daar loop ik al een tijdje mee in m'n achterhoofd rond en nu zie ik jullie hier staan dus geef mij maar zo'n kaartje'. Ze is van harte welkom en we hopen haar binnenkort als actief lid te mogen verwelkomen bij de kraam op de markt in Etten!

Reactie toevoegen

U bent hier