h

Massa ontslag Sensire: Ik ben kostwinner en hoe nu verder?

20 juni 2013

Massa ontslag Sensire: Ik ben kostwinner en hoe nu verder?

Deze vraag stond geschreven op een bordje die een medewerkster van Sensire droeg. Per 1 januari 2014 wil Sensire stoppen met de huidige Thuishulp omdat ze geen financieel risico willen lopen. Gemeenten sluiten door kabinetsplannen nog geen nieuwe contracten met zorgaanbieders. Week in en week uit duurt de onzekerheid voor zowel de cliënten als de huishoudelijk verzorgenden voort.

Donderdag 20 juni voor een wethouders overleg van regio Achterhoek is door ongeveer 100 thuiszorgmedewerksters, sympathisanten en de Abvakabo een brandbrief aan de wethouders aangeboden. Regio Achterhoek is een samenwerkingsverband van 8 gemeenten en per gemeente is de brandbrief aangeboden. Berkelland: Leo Scharenborg, Doetinchem Jan Bart Wildschut, Montferland Ingrid Wolsing, Oost Gelre Paul Wentink, Oude IJsselstreek plaatsvervangster Corinne Sluiter, Winterswijk Ilse Saris, Aalten Henk Rijks en Bronckhorst Josephine Steffens.

De medewerkers hadden mooie bordjes, spandoeken gemaakt. Vlaggen van de Abvakabo zwierden rond, paraplu van een SP’er, een kar met allerlei voorzieningen om te poetsen en enkele knuffelteddy beren vastgemaakt aan de riem van een thuiszorgmedewerker, die een groot gezin met kleine kinderen de broodnodige ondersteuning geeft. De medewerkers lieten van zich horen en maakten de wethouders duidelijk dat er wat moet gebeuren. Ze zijn boos en dat is heel terecht. Stop de onzekerheid, maak snel goede afspraken voor 2014. Dat kan. Gelukkig mag je nog in een land als Nederland je boosheid uiten door te demonstreren met toeters en bellen! Stel je voor dat Tweede Kamerleden adviseren om dat niet te doen. Dan wordt het in rap tempo steeds gekker in Nederland.

Reactie toevoegen

U bent hier