h

Thuishulpmedewerksters op de bres voor hun baan! Protestactie; “Laat de thuiszorg(hulp) zoals die nu is!!!”

6 mei 2013

Thuishulpmedewerksters op de bres voor hun baan! Protestactie; “Laat de thuiszorg(hulp) zoals die nu is!!!”

De Raadsleden, wethouders en andere bezoekers van de raadsvergadering van 16 april, in Aalten, moesten langs een bataljon thuiszorg(hulp)medewerkers uit de gehele gemeente, om in de raadszaal te komen.


 

Ze willen actie: “Als de gemeente afwacht totdat er meer duidelijkheid komt vanuit Den Haag, dan is het al te laat.”

Met een flink spandoek en een flinke dosis woede probeerden de actievoerders hun standpunt duidelijk te maken; “Wij willen dat de gemeente de thuishulp in Aalten laat. Niet als Alfahulp, maar zoals die nu is.”

Vorige week kwamen 6000 mensen samen in Den Haag om hun ongenoegen kenbaar te maken over de plannen van het kabinet voor de zorg. Op 8 juni doen ze het nog eens dunnetjes over, maar dan in Amsterdam.

“We gaan met bussen vanuit Aalten en iedereen mag mee. Hoe meer mensen meegaan hoe duidelijker ons signaal richting kabinet.”

Meer informatie is te vinden op www.strijdvoorthuiszorg.nl

Afgelopen maanden zijn de Aaltense thuishulpmedewerksters, gesteund door de SP en PP, een plaatselijke politieke partij, landelijk te vergelijken met Groen Links, druk geweest met het verzamelen van handtekeningen, die zijn aangeboden aan de verantwoordelijke politici. Hun strijd gaat door!!

Ook de gemeente Aalten moet van zich laten horen, net zoals Berkelland dat heeft gedaan door middel van een motie. "Laat de gemeente een brief schrijven!"

DIT KAN ECHT NIET!!!!

U bent hier