h

Zo gezegd zo gedaan……….

27 april 2013

Zo gezegd zo gedaan……….

Het is een jaarlijks terugkerende actie. Het Buurten in de Ulftse Vogelbuurt. Drie jaar geleden zijn we begonnen met het houden van een grote enquête over de aanstaande renovatieplannen. De uitkomst van het buurtonderzoek in 2010 hebben we gedeeld met de bewoners en met woningcorporatie Wonion. Grootste klacht van de bewoners was dat de communicatie vanuit Wonion niet goed was. Wonion beloofde beterschap na het horen van onze conclusies.


In maart 2013 hebben we 22 bewoners gevraagd hoe het gaat met de voortgang van deze renovaties, de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden en met de communicatie tussen huurder, bouwvakker en Wonion. Uit de eerste reacties maken wij op dat we maar weer eens wijk breed een grote enquête moeten gaan houden. Veel klachten bij slechts 22 huizen. Dat vraagt om een nieuwe grote enquête door de hele wijk. Zo gezegd, zo gedaan.

Maandag 08 april hebben we de hele wijk voorzien van enquêtes met het verzoek deze in te vullen. Ook huizenbezitters zijn niet vergeten, ze maken onderdeel uit van de wijk. Zaterdag 13 april hebben wij met ons zevenen deze enquêtes weer opgehaald. Van de mogelijkheid om ze bij een bewoner, die lid is van de SP, in de bus te doen is goed gebruik gemaakt.



Ook nu merkten we weer dat we niet zo 1,2, 3 de enquêtes konden ophalen. Veel mensen wilden graag hun verhaal kwijt of waren er nog niet aan toe gekomen om de enquête in te vullen. Dit gebeurde alsnog. Bewoners die tevreden waren maakten niet van de gelegenheid gebruik om de enquête in te vullen. En dat is natuurlijk alleen maar goed. Het gros wilde graag vertellen dat de buurt wel mooi is geworden, maar de afwerking in huis niet, de communicatie tussen bewoner, bouwvakker en Wonion is in veel gevallen niet goed verlopen, de staat waarin de buurt is achtergelaten is een grote ergernis van velen. En een nieuw probleem steekt de kop op. Het bouwen van overkappingen, schuurtjes. De eenheid die er nu is, is dadelijk misschien verdwenen.

Het resultaat van dit onderzoek wordt teruggekoppeld naar de bewoners en het rapport wordt voorgelegd aan Wonion. Het resultaat wordt dan weer naar de bewoners toe gecommuniceerd.

U bent hier