h

Een mooi, gezond, gelukkig en vooral strijdbaar 2013 wenst bestuur en kerngroep leden van de Socialistische Partij Oude IJsselstreek U toe.

3 januari 2013

Een mooi, gezond, gelukkig en vooral strijdbaar 2013 wenst bestuur en kerngroep leden van de Socialistische Partij Oude IJsselstreek U toe.

Vooral strijdbaar, want zoals u weet gaat de neoliberale afbraak van Kabinet Rutte ondersteund door de PvdA, gewoon door. De overheveling van taken van overheid naar gemeentes, de uitverkoop van publieke diensten en het verder uithollen van de sociale zekerheden.


Europa is het terrein van de ernstigste economische crisis sinds de jaren dertig. Nadat financiële instellingen voor duizenden miljarden euro’s zijn gered, wordt de rekening hiervan nu bij gewone mensen neergelegd. De gevolgen ervan beginnen we nu een beetje te ervaren.

Gezondheidszorg is een vitaal onderdeel van onze maatschappij. Er werken honderdduizenden verpleegkundigen, artsen, thuiszorgwerkers en anderen in de zorg. En iedereen heeft behoefte aan goede zorg. Maar de afgelopen jaren is het recht op zorg flink teruggedrongen. Sinds de jaren negentig hebben regeringen alle onderdelen van de zorg gereorganiseerd, met de invoering van marktwerking en het uitbesteden van zorg aan verzekeringsmaatschappijen.

Het kabinet dreigt grote delen van de zorg af te breken, zowel voor de cliënten als de werknemers in de zorg. De thuiszorg is een onderdeel dat bijzonder hard dreigt te worden getroffen. De SP maakt zich hierover grote zorgen. Maandag 07 januari organiseert AbvaKabo een informatieavond voor de thuiszorgmedewerkers. SP ondersteunt de bond hierin waar mogelijk en is natuurlijk ook van de partij.

SP heeft een enquête gehouden over de voorgenomen fusie tussen Oude IJsselstreek en Doetinchem. Het onderzoek werd verricht door plaatselijke leden van de SP in samenspraak met het Comité Verontruste Burgers. Reden van deze peiling was de opvatting van de gemeenteraad Oude IJsselstreek om geen referendum te houden onder de totale bevolking. Dit beschouwen wij als minachting van onze burgers en niet democratisch. Graag zien wij de mening van de burgers als leidraad.

Dus een strijdbaar 2013 is heel hard nodig. Dit kunnen we niet alleen natuurlijk en we hebben gelukkig een prachtige groep mensen die zich inzetten voor een socialer Nederland. Maar hulp is altijd welkom, in welke vorm dan ook. Voelt u zich geroepen om ons te ondersteunen laat van u horen.

Met vriendelijke groet,

SP Oude IJsselstreek

U bent hier