h

“Ik twijfel nog, ben er nog niet helemaal uit”.

5 september 2012

“Ik twijfel nog, ben er nog niet helemaal uit”.

Terborg was zaterdag op de 1ste september het toneel van de SP Oude IJsselstreek. Met de gepimpte promo kar hebben een 6-tal SP’ers het enige stadje van de gemeente bezocht. De stadsrechten werden op 23 april 1419 benoemd door de Heeren van Wisch. Dit even terzijde.


Een tweetal stonden bij Super, een tweetal wandelden door de hoofdstraat om mensen te ontmoeten en een praatje te maken en nog een duo bevolkte de ingang/uitgang van de Coöp. Het weer werkte weer schitterend mee.

We hebben o.a. gesproken met een mevrouw die passend onderwijs heel belangrijk vindt. Emile is de juiste man met de beste partij. Onderwijs is investeren in de toekomst. Ook het onderwerp Europa kwam voorbij. Deze meneer vindt SP een goede partij alleen niet over het standpunt Europa. Hij had zijn keus al gemaakt. Toch maakte hij graag gebruik van het aanbod om de speciale uitgave van de SP: Europa toen, nu en straks te lezen. En zo hebben we veel mensen kunnen benaderen.

Veel Terborgenaren twijfelen nog op wie ze nu toch moeten gaan stemmen. Ze vinden het heel lastig. Van de debatten op de televisie waarin de heren elkaars programma afkraken worden ze ook niet wijzer. Alles moet gezegd worden in zeer korte tijd en het wordt afgekapt als de minuut om is. Dat beeld schept wederom geen vertrouwen in de politiek. Zoals je al in de krant hebt kunnen lezen is beeldvorming voor velen belangrijker dan de inhoud van de partijen. Als de media iemand een stigma geeft is het zeer lastig om dat beeld te veranderen. Elke gelegenheid zal aangegrepen worden om er steeds op blijven terug te komen.

Door in gesprek te blijven met de mensen kunnen we onduidelijkheden wegnemen. Bij ons hoeft dat niet in een minuut. SP neemt de tijd om in gesprek te gaan met mensen.

U bent hier