h

Burgemeester Alberse: De zwembaden verdwijnen in Oude IJsselstreek

5 april 2012

Burgemeester Alberse: De zwembaden verdwijnen in Oude IJsselstreek

4300 handtekeningen bij oud papier?, Een 1 aprilgrap?, Of toch niet.


Heel veel mensen, waaronder veel Oudeijsselstrekers, waren in de bijna volle zaal getuige van de uitspraak van burgemeester Alberse van Oude IJsselstreek. Zondag 1 april, en het klónk écht niet als een aprilgrap, zei hij in een interview van Wouke van Scherrenburg in Café Piment in Schouwburg Amphion te Doetinchem, dat de zwembaden in “zijn“ gemeente Oude IJsselstreek gaan verdwijnen.

De raad is hier nog over in discussie, maar dat deert onze burgervader kennelijk niet. Of is de zaak al in achterkamertjes beklonken en wordt de raad en dus de burger in onze gemeente gewoon voor een voldongen feit gesteld. Een samenspel van de arrogantie van de macht en de bodemloze put van de DRU?



Kanniewaarzij en Fatsoen moet je doen en dat soort gedachten schieten me door het hoofd. Maar zo lang het raadsbesluit nog niet is genomen is het toch te stom voor woorden om zo op dit soort gevoelige zaken vooruit te lopen. Dat is gespeend van alle fatsoen, ook al weet je zeker, dat het gebeurt. Onverantwoord optreden. Maar dat is niks nieuws.

Het is binnen het college van PvdA, Lokaal Belang en VVD kennelijk al lang bekokstoofd. Burgers, die willen zwemmen, gaan maar naar Bahia in Bocholt en anders maar in de strang of in de bekke. Geld is er alleen voor prestige, voor het oog van de wereld, zoals het DRU-complex. De gewone burger wordt zo weer eens mooi in de steek gelaten door het gemeentebestuur. Ook dat is niks nieuws.

De SP heeft vorig jaar zo’n 4300 handtekeningen aan wethouder Van Balveren aangeboden. De stem van meer dan 15 % van de volwassen bevolking. Van de ondervraagden was ruim 95 % vlot bereid een handtekening te zetten voor het behoud van de zwembaden in de gemeente. De burgemeester en de wethouders vinden instandhouding van de baden te duur. De reserveringen voor onderhoud van de afgelopen jaren kunnen na sluiting mooi overgeheveld worden naar het DRU-complex. Het is wat complex, je zou er een complex aan over kunnen houden.

Op de vraag of hij, als hij opnieuw moest starten in de gemeente, dan weer aan het DRU-complex zou beginnen, zei hij volmondig “Ja”, de burgemeester van Oude IJsselstreek. We hebben het maar niet over die ezel en die steen.

U bent hier