h

1 voor onze kinderen

9 april 2012

1 voor onze kinderen

Zaterdag 31 maart is actie 1 voor onze kinderen gestart. De SP heeft tijdens de partijraad een spotje gelanceerd, die regelmatig op TV uitgezonden wordt, om bezwaar te maken tegen de harde bezuinigingen van driehonderd miljoen euro op kwetsbare kinderen. Wie bezuinigt op speciaal onderwijs, maakt het onderwijs voor álle kinderen slechter! Leerlingen maken zich hierover zorgen, het is niet voor niets dat 9 leerlingen die speciaal onderwijs volgen, minister van Bijsterveldt ruim 3000 kleurplaten hebben aangeboden.

Vijftigduizend leraren en begeleiders in het onderwijs zullen hun baan verliezen. De kinderen die zij begeleiden komen in het reguliere onderwijs terecht. Daar moet dus meer en moeilijker werk worden verzet met minder mensen. Leerlingen zullen daar dus niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daar komt nog bij dat door deze bezuiniging de klassen nog groter zullen worden en dat de aandacht voor de andere leerlingen nog verder afneemt.

Leraren maken zich hierover grote zorgen, het is niet voor niets dat vijftigduizend leraren actie voerden in de Amsterdam Arena. Deze bezuiniging op het onderwijs is absoluut onnodig. Het kabinet wil driehonderd miljoen euro besparen in het speciaal onderwijs maar wil tegelijk een vergelijkbaar bedrag uitgeven aan prestatiebeloning voor leraren. Het bizarre is dat beide voorstellen enorm slecht vallen in het onderwijs. Leraren koesteren de zorg voor kwetsbare leerlingen en zien niets in onderlinge concurrentie in de lerarenkamer.

SP zegt: streep deze plannen tegen elkaar weg. Schrap de prestatiebeloning en steun de kinderen in het speciaal onderwijs!

Onder groot protest van de oppositie heeft de coalitie deze bezuiniging in de Tweede Kamer doorgedrukt. Maar het is nog niet te laat voor deze kinderen, want op korte termijn moet de Eerste Kamer zich nog uitspreken. Ik wil u vragen deze petitie te ondertekenen. Op de website van www.sp.nl landelijk staat de petitie.

U bent hier